Trotuarul de pe Republicii, pe tronsonul dintre strada Dunarea si Brasovului, va fi reamenajat

Luni, 27 Iunie 2016

Trotuarul de pe Republicii, pe tronsonul dintre strada Dunarea si Brasovului, va fi reamenajat
In urma incheierii lucrarilor de infrastructura, in aceste zile va incepe pavarea piatetei din fata Magazinului Crisul. In acest context, administratia locala propune si amenajarea trotuarului de pe strada Republicii, pe portiunea dintre zona pietonala existenta si piateta Magazinului Crisul.

Primaria Oradea a realizat studiul de fezabilitate al investitiei in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local din 29 iunie.

Pentru a se asigura o continuitate intre cele doua zone pietonale si imbunatatirea aspectului zonei, spatiul pietonal va fi largit, urmând sa fie pavat cu porfir si granit auriu, in mod asemanator cu Piata Unirii, amenajându-se totodata si trotuarele la intersectiile cu strazile adiacente, respectiv Brasovului si Dunarea.

Primaria Oradea doreste reamenajarea tronsonului amintit deoarece pe acest tronson se produce aglomeratie la orele de vârf, iar  vara, când se deschid si terasele, latimea trotuarului s-a dovedit insuficienta.

Primarul Ilie Bolojan a mentionat ca in cadrul lucrarilor s-a propus si realizarea canalizarii pluviale, respectiv rigole din piatra naturala de-a lungul carosabilului, precum si iluminatul public prin stâlpi ornamentali personalizati. In cazul in care consilierii locali vor aproba proiectul municipalitatii, lucrarile vor dura aproximativ 3 luni, valoarea investitiei fiind de 3.180,12 mii lei.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: