Stadiul lucrarilor la gradinitele si cresele oradene

Joi, 02 Aprilie 2020

Stadiul lucrarilor la gradinitele si cresele oradene
Primaria Oradea prin Administratia Imobiliara Oradea continua lucrarile la Gradinita 53 si cresa Alba ca Zapada, Gradinita nr. 28 si noua gradinita din Parcul Industrial I.

Executantul lucrarilor de extindere a cladirii in care isi desfasoara activitatea Gradinita nr. 53 si Cresa Alba ca Zapada a finalizat in cursul lunii martie finisajele exterioare ale noii constructii si sistemul de incalzire in pardoseala din interior. Continua lucrarile la finisajele interioare din salile de grupa, care vor fi spatii largi si luminoase pentru desfasurarea activitatilor prescolarilor si anteprescolarilor. De asemenea, constructorul lucreaza la finisajele de la dormitoarele copiilor, holuri, vestiare si la cabinetul medical, respectiv instalatiile electrice si sanitare. Au fost montate usile de interior.

Totodata, s-a realizat si zona de racordare a noii constructii de cea existenta. Constructorul a profitat de frontul total de lucru disponibil dupa intreruperea activitatii educative in toate gradinitele si cresele. 

Executantul lucrarii este SC Conpila SRL Oradea, in asociere cu SC Atamora SRL Oradea, proiectant general. Lucrarile au termen de finalizare luna august a acestui an si sunt finantate in cadrul apelului de proiecte nr. POR/4/2017/4.4/4.4/1- Axa prioritara 4 - Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile, Prioritatea de investitii 4.4 Investitiile in educatie, in formare, inclusiv in formare profesionala pentru dobândirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare, Obiectiv Specific 4.4 Cresterea calitatii infrastructurii in vederea asigurarii accesului sporit la educatie timpurie si sprijinirea participarii parintilor pe piata fortei de munca, in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020. Investitia va contribui la dezvoltarea infrastructurii educationale pentru educatia timpurie anteprescolara si prescolara la nivelul Municipiului Oradea.

O alta lucrare in curs este extinderea cresei si Gradinitei nr. 28. de pe Aleea Onisifor Ghibu nr.16.

Lucrarile executate pâna in prezent sunt: sapaturi generale pentru realizarea fundatiilor, cofrarea, armarea si turnarea betonului in fundatii, turnarea placii de beton de la parter, au fost executati stâlpii si zidaria, a fost turnata placa din beton peste etaj, tencuielile interioare si finisajele cu glet la parter au fost finalizate.

In prezent se lucreaza la sarpanta, montarea tâmplariei la parter si la sistemul de incalzire prin pardoseala de la parter.

Executantul lucrarii este asocierea formata din DRUM ASFALT SRL - lider de asociere (90,20%), TRAMECO S.A. - asociat (8,22%) si SC NOVARTIS SRL - asociat (1,58%).

Valoarea contractului este 3.760.328,90 lei fara TVA.

In ceea ce priveste construirea cresei si gradinitei din Parcul Industrial 1 Oradea, aici lucrarile sunt executate de catre asocierea formata din DRUM ASFALT SRL - lider de asociere (90%), TRAMECO S.A. - asociat (8,36%) si SC NOVARTIS SRL - asociat (1,64%).

Valoarea contractului este de 6.155.623,14 lei fara TVA, amplasamentul fiind predat constructorului  in iunie 2019.

Lucrarile executate pâna in prezent au constat in: executia sapaturii generale pâna la cota de -3,80 m pentru realizarea fundatiilor, imbunatatirea terenului de fundare cu o perna de balast compactat in straturi succesive, cofrarea, armarea si turnarea betonului in fundatii, turnarea placii de beton de la parter, realizarea stâlpilor si zidariei de la parter si de la etaj, turnarea placii din beton peste parter si etaj, tencuielile interioare si finisajele cu glet la parter au fost finalizate, tâmplaria de la parter a fost montata.

Urmeaza montarea termosistemului si izolarea acoperisului tip terasa.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: