Saptamana viitoare incep lucrarile la Parcul Sportiv Salca III

Miercuri, 28 Iunie 2017

Saptamana viitoare incep lucrarile la Parcul Sportiv Salca III
Ca urmare a incheierii procedurii de licitatie, Primaria Oradea a semnat la inceputul lunii iunie contractul de lucrari privind „Amenajarea Parcului Sportiv Salca III", executantul fiind asocierea de firme S.C. Abed Nego Com S.R.L (lider asociere) si S.C. Sport Arena S.R.L (asociat) iar proiectant S.C. Pro Arh S.R.L.

Pretul contractului este de 3.664.361,89 lei fara TVA, iar termenul de executie a lucrarilor este de 6 luni.

Predarea amplasamentului s-a realizat luni, 26.06.2017, urmând ca executantul sa demareze lucrarile de amenajare a parcului, respectiv trasarea topografica a amplasamentului pentru solutia proiectata, organizarea de santier in data de 03.07.2017, iar apoi vor incepe efectiv lucrarile de executie.

In cadrul investitiei „Amenajare Parc Sportiv Salca III" se va amenaja o suprafata de cca. 13.000 mp, situata intre strada Meiului si Centrul de Afaceri Trade Center. Parcul va fi dotat cu 3 terenuri de tenis, 2 terenuri de baschet si un teren de minifotbal, toate având spatiul de siguranta inclus. Se vor amenaja de asemenea si  3 terenuri de tenis de masa.

„Prin aceasta investitie, Primaria Oradea urmareste realizarea unui parc destinat atât loisirului, cât si activitatilor sportive, suprafata urmând sa fie plantata cu arbori si arbusti care sa ofere atât o protectie sonora si acustica, cât si protectie impotriva radiatiilor solare", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Arborii propusi pentru plantare sunt 7 conifere si 58 foioase, totalizând un numar de 65 de copaci, alaturi de care se vor planta peste 500 de arbusti, conifere si foioase. Amenajarea peisagistica va mai cuprinde suprafete de gard viu si plante cataratoare pentru pergole.

Accesul principal in parc se va face dinspre strada Meiului, realizându-se si o parcare adiacenta strazii Meiului. Aleile pietonale vor fi concepute unitar cu cele din Parcul Salca I si Parcul Salca II.

Parcul va fi dotat cu 3 fântâni cu apa potabila, racordate la reteaua stradala urbana, 2 toalete ecologice situate pe o platforma de beton, protejata vizual fata de strada cu un panou din lemn, banci, cosuri de gunoi, 4 panouri de informare.

Totodata, se va asigura iluminatul adecvat al terenurilor de sport si al aleilor.

Pentru a oferi conditiile necesare pentru desfasurarea unor competitii amicale de tenis, a fost prevazuta o tribuna cu gradene cu o capacitate de cca 180 de locuri, acoperita cu o pergola. In spatiul construit rezultat sub tribuna vor fi amplasate grupuri sanitare, inclusiv vestiare si dusuri, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilitati, spatiu pentru personalul de intretinere a curateniei, spatiu destinat functionarii unui mini-bufet, spatiu tehnic echipat cu pompe pentru irigatii, boiler pentru grupurile sanitare si dusuri, tablou electric.

Totodata, vor fi amenajate pergole, foisoare si peluze.

De mentionat ca in cadrul investitiei sunt cuprinse si lucrari de canalizare menajera, canalizare pluviala, alimentare cu apa si retele de irigare.

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: