Primaria Oradea a premiat cei mai importanti contribuabili la bugetul local pe anul 2019

Luni, 27 Ianuarie 2020

Primaria Oradea a premiat cei mai importanti contribuabili la bugetul local pe anul 2019
In fiecare an, in data de 24 ianuarie, Primaria Municipiului Oradea impreuna cu Agentia de Dezvoltare Locala Oradea SA. organizeaza Gala „Antreprenor pentru Oradea", in semn de respect si apreciere pentru mediul de afaceri oradean.

In cadrul acestui eveniment - Editia 2020, sunt premiati cei mai importanti contribuabili la bugetul local al municipiului pe anul 2019. Topul este alcatuit prin insumarea valorilor varsate catre Bugetul local constant in taxe si impozite locale precum si 60% - cota parte din impozitul pe salarii, urmând ca in anul 2020 aceasta sa se majoreze la 63%.

Anul acesta, Gala s-a tinut in incinta Cetatii Oradea, eveniment la care au participat un numar de aproximativ 100 persoane - antreprenori din Oradea, reprezentantii celor mai importante companii din municipiu, investitori straini, dar si directori ai institutiilor si companiilor publice din oras.

Municipalitatea acorda o importanta deosebita tuturor contribuabililor la bugetul local, atât celor din mediul antreprenorial cât si persoanelor fizice, deoarece prin contributiile acumulate se realizeaza marile proiecte din Oradea. Toate investitiile in infrastructura, reabilitarea cladirilor, lucrari, reparatii si alte proiecte care nu sunt realizate din fonduri europene se realizeaza din contributiile mediului de afaceri, respectiv ale cetatenilor, de rând carora municipalitatea doreste sa le multumeasca pe aceasta cale.

In deschiderea evenimentului Gala Antreprenor pentru Oradea, Alina Silaghi, directorul general al ADLO, a prezentat un Raport de activitate pe anul 2019, cuprinzând investitiile atrase in anul 2019 in parcurile industriale din Oradea, in valoare totala de 40.678.910 euro, in urma carora se va ajunge la un numar total de 8.500 de locuri de munca pâna in anul 2021. Directorul ADLO a enumerat si proiectele realizate pâna in prezent, precum si cele initiate si care se vor finaliza in 2020 printre care amintim infiintarea unui Centru de dezvoltare educationala pentru tineret "The Spot", care va avea ca obiective principale dezvoltarea abilitatilor tinerilor prin educatie integrata/orientare in cariera si va raspunde nevoilor acestora precum si ale trainerilor.

Primarul Ilie Bolojan a luat cuvântul multumind tuturor ca au onorat invitatia la acest eveniment, precizând faptul ca cea mai mare parte a bugetulului local e formata din taxele si impozitele pe venit si proprietati pe care marii contribuabili si cetatenii le platesc catre municipalitate, dar si din impozitul pe salarii. "Peste 40 milioane euro s-au incasat anul trecut de la firmele din Oradea, iar cu 10 milioane euro vom incasa in plus anul acesta. Vreau sa va multumesc pentru investitiile derulate in Oradea, dar si pentru locurile de munca infiintate, daca firmele se dezvolta, si orasul se dezvolta, iar oamenii au câstiguri mai bune. De anul acesta vor functiona internatele pentru tineri in scolile profesionale, care ar trebui sa intre in colaborare cu dumneavoastra, pentru a adapta invatamântul profesional la cerintele firmelor. De anul viitor vom dezvolta un centru IT in cladirea fostului spital de neurologie, iar pe lânga Universitatea Oradea va functiona si Centrul de transfer tehnologic cu toate dotarile. In incheiere, vreau sa imi cer scuze pentru disconfortul din trafic, dar având aceasta oportunitate de a accesa fonduri europene ar fi fost pacat sa nu beneficiem de ea si sper sa finalizam cu bine toate aceste proiecte la care lucram. Vreau sa va mai anunt ca saptamâna viitoare se va demara licitatia pentru legatura cu autostrada A3, cei 19 kilometri, pentru ca transportul marfurilor sa se faca mai facil in anii urmatori. Va multumesc pentru tot sprijinul acordat. Un an bun va doresc, sa auzim de lucruri bune pentru Oradea si pentru economia româneasca."

Invitatul special al Galei a fost Ministrul Fondurilor Europene Marcel Bolos, care a luat cuvântul transmitând celor prezenti toate gândurile bune pentru anul 2020, si La multi ani cu ocazia sarbatoririi Unirii Principatelor Române. Ministrul a tinut sa felicite municipalitatea pentru organizarea acestui eveniment in fiecare an, in semn de respect si pretuire pentru marii contribuabili, dar si pentru faptul ca Oradea reprezinta un model european de absorbtie de foduri, un model european de economie si investitii, indemnând la continuarea acestei tendinte, in strânsa colaborare intre mediul privat si autoritatile publice, intrucât aportul municipiului este semnificativ pentru tara noastra.

Viceprimarul Florin Birta a inmânat premiile primilor 10 contribuabili la bugetul local pe anul 2019, cu multumiri din partea municipalitatii:PLEXUS SERVICES RO SRLFAIST MEKATRONIC SRLPLASTOR SARCS & RDS SACONNECTRONIX ROMANIA SRLH ESSERS SRLLOTUS CENTER SATRANSILVANIA GENERAL IMPORT-EXPORTEBERSPAECHER EXHAUST TECHNOLOGY ROMANIA SRLNIDEC ORADEA SRL In anul 2019, primii zece contribuabili au contribuit la bugetul local cu suma totala de 23.601.806 lei. Alte 6 premii de recunostinta, cu multumiri din partea municipalitatii, au fost acordate de catre viceprimarul Mircea Malan, dupa cum urmeaza:

1.    Premiul pentru investitia anului 2019 in parcul industrial a fost acordat companiei - IWIS ENGINE SYSTEM din Germania, pentru o investitie in ceea ce priveste partea operationala (utilaje+dotari) de 9 milioane euro.

2.    Doua premii de recunostinta s-au acordat firmelor care anul trecut au dat dovada de responsabilitate sociala, contribuind la proiectele comunitatii locale, prin implicare in proiecte sociale, respectiv amenajarea unor spatii verzi. Este vorba despre VERNICOLOR SRL si REWINE.

3.    Premiu de recunostinta pentru cea mai inovativa investitie din anul 2019, societatea ATNOM SRL.

4.    Premiu de recunostinta pentru cea mai eco-friendly companie care si-a extins activitatea in Parcul Industrial, societatea DECITEX RO SRL.

5.    Un premiu special a fost acordat in cadrul proiectului Re-Patriot, pentru echipa PIATA 9, care reprezinta un exemplu de succes pentru românii repatriati care si-au infiintat propria afacere in Oradea.


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: