Parcul Salca II va fi pus la dispozitia oradenilor saptamana viitoare

Marti, 24 Mai 2016

Parcul Salca II va fi pus la dispozitia oradenilor saptamana viitoare
Lucrarile de amenajare a Parcului Salca etapa a II-a, executate de catre asocierea formata din firmele SC Constructorul Salard SRL si SC Gardener SRL, sunt in faza de finalizare.

Amenajat pe o suprafata de 22.209,00 mp, parcul este prevazut cu spatii verzi - peluze largi, arbori, arbusti si plante, in numar de 6951 bucati, lac, alei pietonale  si mobilier urban. Cea mai mare parte a aleilor sunt asfaltate. S-a amenajat si o alee, partial de-a lungul pergolei, partial spre lac, pavata cu piatra naturala si strabatuta de un pârâu decorativ, cu mici bazine circulare in zonele de odihna.

Ca obiective pentru atragerea vizitatorilor s-au realizat:

- o pergola pe stâlpi din zidarie de caramida, având un traseu in parte sinuos, apoi drept, intrerupt de zone de odihna circulare, un foisor cu aceeasi structura constructiva;

- 3 locuri de joaca pentru copii - o groapa cu nisip cu  jocuri -  cumpana si leagan, un labirint pe pavaj, având amprenta labirintului realizat in prima etapa a Parcului Salca,  din gard viu;

- o cascada pe doua parti -  una care se prelinge pe suprafata peretelui, orientata spre locul de odihna si conversatie si cealalta ca o cascada ingusta cu cadere spre un lac mic ca suprafata si adâncime, care face legatura cu lacul din prima etapa;

- un amfiteatru in aer liber dezvoltat in jurul unei scene circulare.

Parcul va fi dotat cu: panouri de informare cuprinzând planul parcului si date botanice legate de parc, fântâni cu apa potabila, toalete ecologice, banci, cosuri de gunoi, doua poduri pentru traversarea pârâului existent.

Au fost prevazute instalatii de apa potabila pentru alimentarea fântânilor cu apa de baut, iar instalatia electrica propusa va deservi instalatia de iluminat si cea de forta pentru functionarea instalatiei de irigat si a instalatiei de recirculare apa lac, zid cascada si pârâu decorativ.

Lucrarile vor fi finalizate saptamâna viitoare, valoarea contractului de lucrari fiind  2.350.924,81 lei fara TVA.

Prima etapa a amenajarii Parcului Salca s-a incheiat in iunie 2014,  iar Primaria Oradea a continuat lucrarile si la Parcul Salca II, in continuarea Parcului Salca I, in vara anului trecut. Pe perioada iernii, lucrarile au fost sistate, lucrarile fiind reluate in cursul lunii martie 2016. 

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: