Incepe reamenajarea trotuarului intre Corso si Magazinul Crisul

Vineri, 24 Martie 2017

Incepe reamenajarea trotuarului intre Corso si Magazinul Crisul
La inceputul acestei saptamâni, Primaria Oradea a predat amplasamentul pentru inceperea lucrarilor de reamenajare a trotuarului cuprins intre Magazinul Crisul si Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor, dupa ce anul trecut Termoficare Oradea S.A a realizat lucrarile de inlocuire a retelei de termoficare pe portiunea amintita.

Tot in cursul anului trecut, Primaria Oradea a amenajat spatiul public din fata magazinului Crisul, iar pentru a se asigura o continuitate intre cele doua zone pietonale si imbunatatirea aspectului zonei, trotuarul va fi largit. Spatiul pietonal va fi pavat in mod asemanator cu piateta de la Magazinul Crisul, amenajându-se totodata si trotuarele la intersectiile cu strazile adiacente, respectiv Brasovului si Dunarea. Primaria Oradea doreste reamenajarea tronsonului amintit deoarece pe acest tronson se produce aglomeratie la orele de vârf, iar vara, când se deschid si terasele, latimea trotuarului s-a dovedit insuficienta.

Trotuarul dintre Magazinul Crisul si pietonala Republicii va fi reamenajat pe o distanta de 289 metri, fiind largit cu aproximativ 2,5 m si urmând sa fie pavat cu porfir si granit auriu. In cadrul investitiei sunt prevazute si lucrari de canalizare pluviala pentru asigurarea scurgerii apelor de pe suprafata trotuarului, respectiv rigola din porfir la nivelul bordurii actuale si guri de scurgere in trotuar si carosabil. In vederea asigurarii iluminatului public, se vor monta 6 stâlpi ornamentali personalizati, identici cu cei din piateta de la Magazinul Crisul si de pe strada Dunarea.

Suprafata totala ocupata va fi de 2.168,91 mp, suprafata cu pavaj va fi 2.064,02 mp, din care rigola 72,22 mp, urmând ca suprafata spatiilor verzi si zonele cu pomi sa fie de 123,41 mp.

Lucrarile vor fi realizate de asocierea: S.C. Gavella Com S.R.L., Porfido Ed Arte Consortio Stabile, S.C. Edildrum Construct S.R.L, S.C. Ritmoteh S.R.L., pretul contractului fiind de: 2.295.095,33 lei fara TVA.

Predarea amplasamentului a avut loc in data de 14.03.2017, urmând ca lucrarile sa fie incepute in cursul acestei saptamâni. Durata de executie este de 4 luni.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: