In "Noaptea Muzeelor", mii de oradeni s-au aratat interesati sa descopere valorile de patrimoniu ale Oradiei

Luni, 23 Mai 2016

In
In acest weekend, respectiv in noaptea dinspre 21-22 mai, Primaria Oradea si Muzeul Cetatii Oradea, in parteneriat cu Muzeul Tarii Crisurilor, au organizat pentru prima data "Noaptea Muzeelor", eveniment anual cultural-stiintific ce deschide publicului larg lumea fascinanta a istoriei, culturii, artei si stiintei.

Totodata, Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor, ca administrator al obiectivelor turistice Turnul Primariei Oradea si Casa Darvas - La Roche a invitat, in premiera, la evenimentul cultural "Noaptea Muzeelor" pe toti oradenii sa viziteze cele doua obiective turistice.

Evenimentul "Noaptea Muzeelor" a avut un real succes, astfel incât muzeele oradene, dar si obiectivele mai recent introduse in circuitul turistic de catre Primaria Oradea, obiective precum Cetatea Oradea, Casa Darvas - La Roche, Sinagoga Zion, au fost asaltate de oradeni, dar si de turisti veniti din alte parti ale tarii sau din strainatate.

Astfel, cca 5000 de oameni au vizitat Cetatea Oradea si Muzeul Cetatii Oradea cu ocazia evenimentului "Noaptea Muzeelor" si cca 1500 au vizitat Sinagoga Zion.

In timp ce Casa Darvas - La Roche, una dintre cele mai de pret bijuterii ahitectonice ale orasului Oradea, a atras curiozitatea a 1498 de vizitatori, Turnul Primariei Oradea a oferit celor 1214 persoane o panorama nocturna a orasului (de la inaltimea de 50 m), datorata efectelor spectaculoase create de iluminatul arhitectural al cladirilor din Centrul Istoric.

In Cetatea Oradea, cei prezenti au fost atrasi de o serie de evenimente special pregatite de organizatori, precum: proiectii de filme; tururi ghidate;  observatii astronomice; demonstratii mestesugaresti: tesut manual si impâslitul lânii; expozitii de fotografie; expozitii de arme si armuri medievale; expozitia tematica „Lagarul de tranzit din Cetatea Oradea, dovezi izbitoare ale universului concentrationar", dar si expozitia „2 decenii de sapaturi arheologice in Cetatea Oradea".

Noaptea Muzeelor, editia 2016, a fost un eveniment de succes, care s-a bucurat de aprecierea oradenilor, gratie specificului aparte al fiecarui obiectiv turistic.

Primaria Oradea multumeste oradenilor pentru interesul acordat descoperirii valorilor de patrimoniu ale orasului.

In atasament gasiti o galerie foto.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: