Expozitie dedicata Regelui Mihai I

Luni, 24 Octombrie 2016

Expozitie dedicata Regelui Mihai I
Cu prilejul implinirii a 95 de ani de la nasterea Regelui Mihai I al României, Muzeul Cetatii si Orasului Oradea gazduieste, incepând cu 25 octombrie a.c., expozitia "Regele urmarit. Mihai I al României in dosarele Securitatii".

Expozitia a fost realizata de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, curatorii acesteia fiind Oana Demetriade, Mihai Demetriade si Madalin Hodor, cercetatori in cadrul acestei institutii. Partener in realizarea expozitiei este Asociatia Fostilor Detinuti Politici din România - Filiala Bihor.

Evenimentul vine sa aduca in spatiul public imagini cu documentele din dosarul de urmarire al Regelui Mihai I, pe parcursul celor patru decenii de exil.

Astfel expozitia reuneste, in cele 20 de panouri, imagini inedite si in premiera cu sau despre Regele Mihai, sub diferite nume de cod - "Rex", "Leon" sau "Strainul". Primele informatii amintesc de Mihai I - copil, apoi evolutia sa educationala, momentul 23 august 1944, respectiv abdicarea fortata din 30 decembrie 1947, urmata de perioada exilului reprezentat cu imagini ale filelor din dosarul de urmarire sau din presa vremii.

Expozitia poate fi vizitata de marti pâna duminica, in intervalul orar 9.00-17.00, la Muzeul Cetatii si Orasului Oradea, Corpul A, parter, pâna pe 8 noiembrie.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: