Antologie foto a Clubului ARFOMED, la Oradea!

Miercuri, 22 Iulie 2015

Dupa ce recent a fost sarbatorita aniversarea a 25 de ani de existenta a unicei galerii permanente de fotografie din Romania, pe 29 iulie, la ora 19.00, va avea loc vernisajul unei noi expozitii intitulate ,,Cele mai cele!". Evenimentul propune o Antologie de fotografie a Clubului de Fotografie al Medicilor - ARFOMED. Expozitia reprezentativa cuprinde […]
The post Antologie foto a Clubului ARFOMED, la Oradea! appeared first on Presa Oradea.
 Dupa ce recent a fost sarbatorita aniversarea a 25 de ani de existenta a unicei galerii permanente de fotografie din Romania, pe 29 iulie, la ora 19.00, va avea loc vernisajul unei noi expozitii intitulate ,,Cele mai cele!". Evenimentul propune o Antologie de fotografie a Clubului de Fotografie al Medicilor - ARFOMED.
Expozitia reprezentativa cuprinde 101 fotografii alb-negru si color realizate de membrii cunoscutului Fotoclub al Medicilor: Alex Burlacu (Iasi), Alina Delle Case, Andrei Margulescu, Cristian Cotiga, Cristina Beldescu, Doina Velican, Dragos Malaescu, Elena Demetrescu, Eliza Cinteza, Georgia Baltog, Maria Dragota, Maria Iacob, Marius Dabija (Iasi), Mihaela Cotiga, Mihai Mihailide,

Mircea Cinteza, Mirela Radulescu, Radu Gologan, Radu Stoenescu, Raluca Bulea, Serban Balanescu, Serban Gologan, Silviu M. Corbu (Oradea), Trestian Gavanescu (Rm. Valcea). Lucrarile expuse prezinta mai multe genuri ale artei fotografice: portrete, eseuri, reportaje, peisaje, socio-fotografii, de calatori.

Publicul va putea descoperi diferite forme de abordare a subiectelor, de la traditionale pana la conceptuale, in care lumina, umbrele si formele joaca un rol bine definit.

Clubul de Fotografie al Medicilor – ARFOMED a fost fondat in anul 2006, sub conducerea artistului fotograf Mircea Cinteza, care a preluat o traditie veche de zeci de ani a medicilor din vremea fotografiilor analog, pe film si pe hartie argintata, developate cel mai des in laboratoarele de radiologie ale clinicilor de odinioara.

De la infiintare, ARFOMED a organizat cel putin o data pe an o expozitie de fotografie. Cele mai multe expozitii au fost gazduite de Muzeul de Istorie al municipiului Bucuresti.

Vernisajul expozitiei organizate in Oradea, sub patronajul Consiliului Judetean Bihor, va avea loc miercuri, 29 iulie, la ora 19.00, in prezenta artistului fotograf Mircea Cinteza.

Lucrarile expuse vor fi prezentate de dr. Ramona Novicov, critic de arta. Momentele muzicale vor fi oferite de artistii Thurzó Sándor József si Lucian Malita.
Andreea Costea
The post Antologie foto a Clubului ARFOMED, la Oradea! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: