Stiri Oradea: Un nou contract semnat in cadrul proiectului Aparegio

Luni, 29 Aprilie 2013

Stiri Oradea: Un nou contract semnat in cadrul proiectului Aparegio
Azi, 29 aprilie 2013, a avut loc o noua semnare de contract in cadrul proiectului "Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bihor".

Proiectul "Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bihor" este un proiect cofinantat din Fondul de Coeziune, la finalul caruia peste 237.000 de persoane din judetul Bihor vor beneficia de un sistem de apa potabila si apa uzata modern.

In cadrul proiectului se extinde si se modernizeaza reteaua de apa potabila si de apa uzata in Oradea, Sântandrei, Giris de Cris, Nojorid, Osorhei, Beius, Paleu si Tinca.

Valoarea totala a proiectului este de 341.717.112 lei fara TVA, din care valoarea eligibila conform POS mediu este de 306.759.453 lei, din care 11,67 % provine din Bugetul de Stat, iar 1,8 % este contributia din bugetul local.

Printre beneficiarii proiectului sunt si locuitorii comunei Tinca, care in urma semnarii contractului de azi cu firma SC OMS România SRL vor putea beneficia de o statie de epurare ape uzate moderna si conforma cu normele europene.

Date generale despre acest contract au fost prezentate de directorul Companiei de Apa Oradea d-l Ovidiu Gavra, care a mentionat ca valoarea estimata a contractului semnat este de 8.088.475 lei, fiind depuse 6 oferte, din care contractul adjudecat a fost alocat in favoarea Asocierii SC OMS România SRL si RONO Aqua SRL. Valoarea adjudecata este de 7.460.799 lei + TVA, iar durata contractului este de 20 de luni.

Prezent la semnarea contractului, primarul comunei Tinca d-l Teodor Coste a spus: "Atât eu cât si locuitorii comunei Tinca asteptam cu nerabdare sa incepem aceasta lucrare. Totodata, asteptam ca firma contractanta sa vina, sa-i predam amplasamentul si sa inceapa lucrarile cu scopul de a avea in Tinca o statie de epurare si un sistem de canalizare moderna."

In urma lucrarilor, in comuna Tinca va exista o statie de epurare in forma compacta, o linie de prelucrare a namolului pe un amplasament situat pe teritorului administrativ al localitatii Tinca. Statia compacta de epurare va contine o prima treapta de epurare mecanica a apei, urmata de o treapta de epurare biologica avansata. Pentru tratarea namolului, statia compacta va include si o treapta de stabilizare a namolului rezultat din procese tehnologice.

Suprafata alocata statiei de epurare insumeaza aproape 10 mii de mp, iar populatia deservita in urma investitiei este de aproximativ 6 mii de persoane.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: