Stiri Oradea: Proiectul Aparegio - bilant la doi ani

Joi, 18 Aprilie 2013

Stiri Oradea: Proiectul Aparegio - bilant la doi ani
In cursul zilei de azi, 18 aprilie 2013 a avut loc prezentarea bilantului activitatii la implinirea a doi ani de la semnarea Contractului de Finantare pentru proiectul "Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bihor".

La conferinta care a avut loc cu acest prilej au participat prefectul judetului d-l Claudiu Pop, primarul Ilie Bolojan, directorul general al Companiei de Apa d-l Ovidiu Gavra precum si primarii parteneri, mebrii proiectului, precum si reprezentanti ai mass-media locale. La inceputul evenimentului cei prezenti au fost salutati de primarul Ilie Bolojan, care a tinut sa multumeasca primariilor participante la proiect precum si Companiei de Apa pentru eforturile depuse.

"Doresc sa multumesc tututor primariilor si consiliilor locale care participa la realizarea extinderii si modernizarii infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bihor pentru eforturile depuse si deschiderea de care au dat dovada fata de acest proiect. Implementarea acestuia presupunea niste conditii si dificultati care trebuiau rezolvate, iar primariile partenere ne-au fost de mare ajutor in realizarea proiectului. Totodata, doresc sa multumesc si Companiei de Apa precum si consultantilor nostri, fara de care nu am putea realiza cu succes acest proiect, pe care sper ca il vom continua cu bine", a spus Ilie Bolojan.

Directorul general al Companiei de Apa, Ovidiu Gavra a prezentat elementele majore ale proiectului.

Astfel, proiectul "Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bihor" este un proiect cofinantat din Fondul de Coeziune, la finalul caruia peste 237.000 de persoane din judetul Bihor vor beneficia de un sistem de apa potabila si apa uzata modern.

In cadrul proiectului se extinde si se modernizeaza reteaua de apa potabila si de apa uzata in Oradea, Sântandrei, Giris de Cris, Nojorid, Osorhei, Beius, Paleu si Tinca.

Valoarea totala a proiectului este de 341.717.112 lei fara TVA, din care valoarea eligibila conform POS mediu este de 306.759.453 lei, din care 11,67 % provine din Bugetul de Stat, iar 1,8 % este contributia din bugetul local.

Mai multe detalii cu privire la acest proiect gasiti in atasament.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: