Stiri Oradea: Actiuni ale Politiei Locale

Luni, 26 Mai 2014

Stiri Oradea: Actiuni ale Politiei Locale
Având in vedere demersurile initiate de Primaria Municipiului Oradea, privind identificarea si somarea pers. fizice si juridice din Municipiul Oradea, care nu respecta regulile generale privind amplasarea tuturor categoriilor de mijloace de publicitate, Politia Locala doreste sa reaminteasca tuturor persoanelor, care desfasoara activitate de publicitate in Municipiul Oradea, urmatoarele obligatii, conform Hotarârii de Consiliu Local nr. 975  din 2013, astfel:

Art. 10. (1) Amplasarea mijloacelor de publicitate este interzisa in urmatoarele situatii:pe cladirile reprezentând sedii ale autoritatilor publice sau in care isi desfasoara activitatea unitati de invatamânt, cultura sau alte asemenea, cu exceptia afisajelor care anunta activitatea ce se desfasoara in interiorul sediilor;pe obiectele de arta monumentala, monumentele de for public si pe monumentele istorice, cu exceptia firmelor care anunta activitatea ce se desfasoara in interiorul cladirii.pe cladirile aflate in stare de deteriorare.in incinta si pe elementele de imprejmuire a cimitirelor, lacasurilor de cult, a scuarurilor, parcurilor si gradinilor publice;in locurile de joaca sau locurile de odihna situate in zona blocurilor de locuinte colective;in zone in care desfasurarea in conditii normale a traficului ar putea fi perturbata;pe parapetele si/sau peretii pasajelor rutiere subterane si supraterane ori sub poduri;pe stâlpii proprii elementelor de semnalizare rutiera sau de circulatie;pe lucrarile de arta care traverseaza drumul, pe portale cu semnalizare rutiera sau pe autoportante in traversarea drumului;      pe arbori;Se interzice aplicarea (inscriptionarea) firmelor, reclamelor, textelor publicitare direct pe imprejmuiri, geamuri, zidurile imobilelor, stâlpilor de orice fel, trotuarelor sau aleilor prin diverse metode grafice. 

          De asemenea, conform art. 49 alin 1 lit o) din Legea 185 din 2013, privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, se interzice:amplasarea afiselor publicitare si a anunturilor de mica publicitate in alte locuri decât pe panourile special destinate acestora. 

Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza contraventinala cu amenda de la 500 la 5.000 lei.      

 

 

          Astfel, incepând cu anul 2014, politistii locali au aplicat 279 de sanctiuni contraventionale in valoare de 50.950 lei, persoanelor care nu au respectat prevederile H.C.L.975/2013, mentionate mai sus, iar 19 persoane au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare de 100.000 lei pentru ca nu au respectat prevederile Legii 185 din 2013.

          In continuare, politistii locali vor efectua verificarii periodice in zonele unde persoanele care desfasoara activitatea de publicitate in Municipiul Oradea nu respecta reglementarile in acest sens.

Politia Locala Oradea reaminteste numarul de telefon la care cetatenii pot apela, pentru a semnala situatii din sfera noastra de competenta- 0259.969- Dispecerat.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: