Prea frig pentru biciclete! Centrul din Parcul 1 Decembrie si-a intrerupt activitatea

Miercuri, 26 Noiembrie 2014

Asociatia Green Revolution anunta finalizarea sezonului 2014 in centrul de inchirieri biciclete din Oradea. Conform acestora, in doar 100 de zile de functionare, aproape 4.500 de oradeni au ales bicicletele I'Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. Pozitionat in parcul 1 Decembrie, centrul a pus la […]
The post Prea frig pentru biciclete! Centrul din Parcul 1 Decembrie si-a intrerupt activitatea appeared first on Presa Oradea.
 Asociatia Green Revolution anunta finalizarea sezonului 2014 in centrul de inchirieri biciclete din Oradea. Conform acestora, in doar 100 de zile de functionare, aproape 4.500 de oradeni au ales bicicletele I'Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului.
Pozitionat in parcul 1 Decembrie, centrul a pus la dispozitia locuitorilor 50 de biciclete, pe toata perioada saptamanii.

,,Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la, si de la, serviciu.



Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor"

a declarat Corina Vasile, director de comunicare in cadrul Raiffeisen Bank, partener in proiect.
Bicicletele I'Velo au fost disponibile, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii le-au inchiriat gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv al al talonului de pensie, tarifele de inchiriere pentru celelalte categorii fiind de 4 lei pentru o ora si 15 lei pentru 24 de ore.

I'Velo" este cel mai important proiect de ,,bike-sharing" din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.
In cei 5 ani de functionare, programul I'Velo a reusit sa scoata peste 900.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera, cu aproximativ 1.200 de tone.
Ichim Vasilica
The post Prea frig pentru biciclete! Centrul din Parcul 1 Decembrie si-a intrerupt activitatea appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: