Peste 500 de sportivi vor participa in acest weekend la Memorialul Herman Schier

Joi, 05 Martie 2015

Peste 500 de sportivi vor participa in acest weekend la Memorialul Herman Schier
 

Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" va gazdui in acest weekend,  7 - 8 martie 2015 cea de-a VI-a editie a concursului de natatie Memorialul "Herman Schier".

Memorialul  "Herman Schier" este cel mai important concurs de inot organizat in ultimii douazeci de ani in Oradea, devenind deja o traditie in natatia oradeana si româneasca. Acesta este organizat de  C.S.M Oradea,  Clubul Sportiv Crisul si L.P.S. Bihorul.

Organizatorii au anuntat participarea  a 570 de sportivi din România, dar si din Ungaria.

Pe tot parcursul celor doua zile de competitii sportive, evenimentul va fi moderat de viceprimarul Huszar Istvan, iubitor al acestui sport.

Herman Schier - primul inotator român care a inotat suta de metri sub 56 secunde

Competitia poarta numele regretatului antrenor oradean Herman Schier (1945 - 2007), primul inotator român care a inotat suta de metri sub 56".

Herman Schier s-a nascut in anul 1945 in URSS. Copilaria si-a petrecut-o la Resita, unde a inceput sa practice inotul la Clubul Olimpia Resita. Primele rezultate de valoare le-a obtinut la vârsta junioratului, când in 1963 devenea campion la juniori la proba de 100 m liber. Apoi a fost campion national la seniori, maestru al sportului, el fiind primul inotator roman care a coborât sub 0'56" la 100 m liber. Totodata, Herman Schier a reprezentat România la numeroase concursuri internationale, unde a obtinut rezultate de valoare. A facut parte din lotul olimpic pentru Mexic in anul 1968, dar din pacate lotul masculin nu a mai efectuat deplasarea.

Anul 1969 a insemnat debutul ca antrenor la Clubul Sportiv Crisul. In aceasta perioada a contribuit la cresterea multor generatii de inotatori de valoare, care au devenit in timp campioni nationali, balcanici, maestri ai sportului.

In perioada cât a activat la Clubul Crisul, sportivii antrenati de Herman Schier au stabilit peste 350 de recorduri nationale la copii, juniori si seniori. Anul 1977 a fost unul de glorie, deoarece a fost anul in care s-au stabilit 100 de recorduri: 5 recorduri la seniori, 23 la juniori, 71 la copii si 1 record balcanic. Datorita rezultatelor deosebite, sportivii oradeni Horvath Ildiko, Szakadati Ladislau, Mady Levente, Neagrau Horatiu, Kuglis Edith, Bay Laszlo au obtinut titlul de maestri al sportului.

Daca ar fi sa enumeram sportivii care au adus faima Clubului Crisul, lista ar fi una foarte lunga: Zaborski Ildiko, Goina Cosmin, Neagrau Cornel, Birini Bella, Bentzik Gyuri, Dragan Cristian, Petrut Noemi, Vamosi Angela, Groza Dan, Groza Monica, Biris Giorgiana, Foran Angela, Tinca Dan, Dunca Gheorghe, Bokor Tibor, Vardai Noemi si multi altii.

Memorialul Herman Schier a ajuns la a VI -a editie

Memorialul "Herman Schier"  va reuni si anul acesta la start un numar mare de tineri sportivi, nascuti in anii 2007 si mai mici, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002 - 2001, 2000 - 1999, 1998 si mai mari (OPEN).

Pentru orice detalii suplimentare legate de organizarea concursului, pot fi contactati telefonic antrenorii: Georgeta Schier tel: 0721.422.335 si Illes Zsolt tel : 0740.295.223 sau pe email zsoltswim@yahoo.com

Concursul va avea loc in data de 7 martie, ora 14:00  si 8 martie, ora 10:00 la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu".

"Ne bucuram ca am ajuns la cea de-a VI-a editie a Concursului de inot "Memorial Schier Herman" si speram ca si aceasta edite va atrage la fel de multi sportivi. Ii asteptam pe toti iubitorii acestui frumos sport sa vina sâmbata si duminica  in tribune, sa fie alaturi de sportivi si sa ii incurajeze pe tinerii participanti la competitie", ne-a declarat antrenoarea Georgeta Schier, sotia regretatului antrenor Herman Schier.

Toate detaliile legate de regulamentul si organizarea concursului se gasesc in atasament.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: