De Ziua Ambulantei, specialistii bihoreni au fost felicitati de Raed Arafat!

Marti, 29 Iulie 2014

Zeci de specialisti in salvat vieti au serbat luni, 28 iulie 2014, la noul sediu de pe strada Sucevei al Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ) Bihor, 108 ani de existenta a ,,salvarii" in Romania, personalul fiind felicitat de secreatrul de stat Raed Arafat iar fostii ambulantieri, ajunsi acum la pensie, rasplatiti de conducerea institutiei. Festivitatea […]
The post De Ziua Ambulantei, specialistii bihoreni au fost felicitati de Raed Arafat! appeared first on Presa Oradea.
 Zeci de specialisti in salvat vieti au serbat luni, 28 iulie 2014, la noul sediu de pe strada Sucevei al Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ) Bihor, 108 ani de existenta a ,,salvarii" in Romania, personalul fiind felicitat de secreatrul de stat Raed Arafat iar fostii ambulantieri, ajunsi acum la pensie, rasplatiti de conducerea institutiei.
Festivitatea a fost moderata de managerul SAJ Bihor, Daniela Petrisor care a dat, rand pe rand, cuvantul sefului de sindicat de la Ambulanta Bihor, Gheorghe Chis, sefului ISU Crisana, Ioan Bas, prefectului Claudiu Pop si primului manager al serviciului, Aurel Faur.


,,Am facut mai multe demersuri pentru ca aceasta zi sa devina oficial Ziua Nationala a Ambulantei in Romania si pentru ca legea a trecut deja de cele doua camere ale Parlamentului, speram ca anul viitor manifestarile noaste sa aiba o alta anvergura"
a spus Gheorghe Chis, care a dat apoi cuvantul, prin telefon, secretarului de stat, Raed Arafat.


,,Chiar daca am intampinat anumite probleme, dezvoltarea sistemului, atat la nivel national cat si la nivel local, merge inainte. Faptul ca acum nu mai suntem un serviciu izolat si ca lucram in echipa este un mare castig nu doar pentru noi ci mai ales pentru cei carora le salvam vietile"
a spus Arafat care nu a uitat sa ii felicite pe specialistii ambulantei.



Tot despre integrarea serviciilor a vorbit si seful ISU Crisana, Ioan Bas care a spus ca desi la inceput ideea ca structuri militarizate sa coblucreze cu structuri civile era privita cu scepticism, in doi ani de zile s-a dovedit ca serviciile functioneaza mai bine in mod integrat si ca toate acestea s-au vazut in cele 150-200 de interventii pe zi, 250 cu tot cu cele ale SMURD.
Imbunatatirea serviciilor si a conditiilor a fost subliniata si de primul manager al Serviciului Judetean de Ambulanta Bihor.
,,Fata de ce a fost pe Snagovului, aici este cu totul altceva. Este un alt nivel ceea ce va obliga si pe dumneavoasra, angajatii acestui serviciu, sa va faceti treaba la un alt nivel"
a spus Aurel Faur.



Momentul a fost urmat de felicitarea si premierea simbolica, cu cate o insigna, a fostilor angajati ai Ambulantei, ajunsi astazi pensionari.
Printre cele mai numeroase si bine dotate servicii din Romania

A urmat apoi o scurta prezentare a logisticii SAJ Bihor si a performantelor din 2013 si 2014.

,,Ambulanta Bihor este dotata cu 65 de autosanitare, de sase feluri, fiecare dintre ele adresandu-se unui anumit tip de interventie. Personalul este format in 401 angajati, din care 42 de medici, 132 de asistenti medicali, 170 de ambulantieri, 6 brancardieri, 24 personal TESA, 5 posturi de conducere, 11 operatori, 4 statisticieni registratori, 4 portari, 4 ingrijitori si 11 muncitori"

a spus Gheorghe Chis.



Acesta a fost completat de managerul Daniela Petrisor:

,,In 2013 echipajele Ambulantei au fost solicitate prin 112 la 74.015 urgente medicale, din care 11.298 de urgene de cod rosu, 39.091 cod galben si 5.027 cod verde si la 238 de accidente rutiere. Anul acesta, in primele sase luni au fost efectuate 32.865 de solicitari, din care 6.723 urgente de cod rosu, 20.394 cod galben, 3.127 cod verde si 95 de accidente rutiere".

In ceea ce priveste numarul de angajati, SAJ Bihor este printre primele din Romania iar ca nivel al dotarilor se plaseaza in categoria mediu.



Evenimentul s-a incheiat cu simularea unei interventii in urma unui accident rutier, simulare care a fost facuta de un echipaj al ambulantei Bihor care a castigat locul trei la o competitie intre ambulantierii din toata tara, desfasurata in aceasta vara la Constanta.
Ichim Vasilica
The post De Ziua Ambulantei, specialistii bihoreni au fost felicitati de Raed Arafat! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: