Ajutorul de minimis acordat de catre Primaria Oradea

Miercuri, 04 Martie 2015

Ajutorul de minimis acordat de catre Primaria Oradea
Prin HCL nr. 908 din 18.12.2014, a fost aprobata schema locala de ajutor de minimis pentru stimularea investitiilor care promoveaza dezvoltarea locala prin cresterea de locuri de munca in municipiul Oradea. Detalii legate de acest subiect au fost prezentate de dna Nadia Has, directorul economic al Primariei Oradea.

Conform explicatiilor date, obiectivul principal al schemei locale de minimis il reprezinta dezvoltarea locala in municipiu prin acordarea de facilitati fiscale persoanelor juridice care realizeaza investitii si determina crearea de locuri de munca.

Totodata, obiectivele secundare ale regulamentului sunt:Sustinerea dezvoltarii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii in Municipiul Oradea; crearea de noi locuri de munca;cresterea gradului de ocupare al fortei de munca; stimularea agentilor economici care dezvolta procese economice cu efecte multiplicatoare in plan economico-social; realizarea de beneficii fiscale la bugetul local pentru perioade indelungate de timp.Principalele conditii de eligibilitate pentru solicitanti sunt: realizarea unei investitii in valoare de minim 250.000 euro; sunt eligibile investitiile finalizate si receptionate dupa data de 01.07.2014, inclusiv; crearea a minim 5 locuri de munca noi in Oradea.Facilitatile fiscale acordate constau in reducerea impozitului pe cladire (investitie nou creata) pe o perioada de maxim 36 de luni.

Documentele cu caracter specific pentru acordarea reducerii de impozit pe cladiri aferent investitiilor de peste 250.000 euro, precum si conditiile de eligibilitate sunt prevazute in anexa la hotarârea 908/18.12.2014.

Aceste documente se vor depune in intervalul de 6 luni de la data finalizarii investitiei.

Nadia Has a mentionat ca schema de minimis e valabila in perioada 2015-2020.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: