Ziua Internationala a Familiei, sarbatorita la Primaria Oradea

Miercuri, 15 Mai 2019

Ziua Internationala a Familiei, sarbatorita la Primaria Oradea
Directia de Asistenta Sociala Oradea, impreuna cu dna Miorita Sateanu, cetatean de onoare al municipiului Oradea si membru al Parlamentului Seniorilor din România, au sarbatorit Ziua Internationala a Familiei, printr-un eveniment, in sala Traian Mosoiu din cadrul Primariei Municipiului Oradea.

In fiecare an, la 15 mai, printr-o rezolutie din anul 1993 a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, se sarbatoreste Ziua Internationala a Familiei.

Obiectivul principal al marcarii acestei zile este accentuarea importantei rolului familiei si promovarea valorilor acesteia, egalitatea, dragostea, respectul si impartirea echitabila a responsabilitatilor casnice.

La eveniment - masa rotunda au participat persoane din toate mediile sociale: avocati, psihologi, reprezentanti ai diferitelor institutii publice locale - Directia de Sanatate Publica Bihor, Inspectoratul de Politie Judetean Bihor, reprezentanti ai bisericii si persoane din comunitatea locala, care au dezbatut subiectul de actualitate, familia, precum si teme privind  combaterea tuturor formelor de violenta impotriva femeilor, copiilor, persoanelor vârstnice.

Dna Miorita Sateanu a expus intr-un discurs insemnatatea sarbatorii, rolul familiei in prezent, comparativ cu ceea ce a insemnat ea in urma cu multi ani, urmata fiind de catre dna Arina Mos, directorul Directiei de Asistenta Sociala Oradea care si-a exprimat bucuria de a sarbatori alaturi de cei prezenti, precizând: „Sustinem familia atunci când trece prin momente vulnerabile si atentia noastra deosebita se indreapta asupra copiilor in special, prin acordarea serviciilor si programelor menite sa depaseasca aceasta situatie. Unul dintre programele importante pentru copii, incepând din septembrie 2019, este programul „after school", in Centrele multifunctionale din Rogerius II si Nufarul, care se adreseaza copiilor din familii sarace, fara posibilitati materiale."

Programul a continuat cu un moment artistic special, sustinut de elevele Lorena si Denisa Ghib, de la Scoala Gimnaziala nr. 11.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: