Urmatoarea eclipsa totala de Luna, va fi vizibila si in Romania

Marti, 22 Ianuarie 2019

Eclipsa totala de Luna din ianuarie, va fi vizibila si din Romania. Potrivit reprezentantilor de la Observatorul Astronomic ,,Amiral Vasile Urseanu", o eclipsa totala de Luna va avea loc in noaptea de 20 spre 21 ianuarie, care va fi vizibila si in Romania. Mai exact, eclipsa va incepe la ora 04.36, cand Luna intra in […]
Post-ul Urmatoarea eclipsa totala de Luna, va fi vizibila si in Romania apare prima data in Stiri Oradea.
 Eclipsa totala de Luna din ianuarie, va fi vizibila si din Romania.
Potrivit reprezentantilor de la Observatorul Astronomic ,,Amiral Vasile Urseanu", o eclipsa totala de Luna va avea loc in noaptea de 20 spre 21 ianuarie, care va fi vizibila si in Romania.
Mai exact, eclipsa va incepe la ora 04.36, cand Luna intra in penumbra Pamantului, insa vom putea vedea schimbari pe discul acesteia, de cand incepe sa intre in umbra, de la ora 05.34. Luna va intra complet in umbra Pamantului, iar maximul se produce la ora 07.12 dimineata, cand Luna se afla foarte aproape de orizontul de nord-vest, cu aproape o ora inainte sa rasara Soarele. Fenomenul va putea fi observat pe jumatate, pana in jurul orei 08.00, Luna apunand cand inca este eclipsata.
Partea cea mai spectaculoasa a fenomenului este faza de totalitate, cand Luna se afla in umbra, discul acesteia fiind mai intunecat decat de obicei, care va incepe la ora 06.41 si are maximul la 07.12, terminandu-se la ora 07.43.
Pentru tara noastra, Luna apune in jurul orei 08.00, mai devreme in est si mai tarziu in vest, dar vom putea vedea cum incepe discul acesteia sa iasa din umbra Pamantului.
In Romania, urmatoarea si singura eclipsa de Luna care va mai fi vizibila anul acesta si care va fi partiala va avea loc pe 16 iulie.
Post-ul Urmatoarea eclipsa totala de Luna, va fi vizibila si in Romania apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: