Un colt din Africa, pentru trei saptamani la Oradea!

Joi, 21 Iunie 2018

Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art" a pregatit pentru publicul vizitator oradean si pentru turistii care vor vizita orasul o expozitie inedita de arta fotografica. Pe simezele Galeriei ,,Euro Foto Art" vor fi instalate 105 fotografii realizate de catre artista fotograf Jill Sneesby din Portul Elizabet din Africa de Sud. Fotografiile au o valoare artistica deosebita […]
The post Un colt din Africa, pentru trei saptamani la Oradea! appeared first on Presa Oradea.
 Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art" a pregatit pentru publicul vizitator oradean si pentru turistii care vor vizita orasul o expozitie inedita de arta fotografica. Pe simezele Galeriei ,,Euro Foto Art" vor fi instalate 105 fotografii realizate de catre artista fotograf Jill Sneesby din Portul Elizabet din Africa de Sud.
Fotografiile au o valoare artistica deosebita prin faptul ca subiectele fotografiate despre animalele salbatice si fauna Africii de sud au fost realizate cu mare maiestrie artistica si pricepere profesionala.

Jill Sneesby este o fotografa de natura si animale salbatice, recunoscuta pe plan international, care in prezent traieste in Port Elizabeth, Africa de Sud. Lucrarile ei au fost rasplatite cu multe premii si medalii internationale, fiind  publicate si expuse in zeci de galerii din toata lumea, precum: Smithsonian (USA) sau Muzeul National de Istorie din Marea Britanie, etc.
Pentru a surprinde aceste subiecte isi petrece mult timp in natura salbatica aproape de casa, dar si in jurul lumii unde calatoreste sa fotografieze. Artista a fost invitata sa participe in diferite jurii internationale de arta fotografica: Marie Britanie, Canada si alte tari ale mapamondului. Toate imaginile din aceasta expozitie au fost fotografiate in Africa de Sud.

Jill Sneesby impartaseste cunostintele sale profesionale si experienta ei prin organizarea de workshop-uri conduse in Portul Elizabeth, precum si peste hotare. A devenit membru de onoare a mai multor societati fotografice din intreaga lume. Este fost membru al Comisiei de conducere a Societatii Fotografice din SUA si presedintele diviziei de portofolii.
De asemenea este membru al Comisiei de conducere a Societatii Fotografice din Africa de Sud si presedintele diviziei de portofolii ale acestuia. Este si secretar de onoare al Clubului Fotografica din Port Elizabeth.

Vernisajul acestei expozitii de exceptie va avea loc joi, 14 iunie 2018, la ora 11:00, la care organizatorii invita pe toti iubitorii artei fotografice sa participe. Lucrarile vor fi prezentate de Ramona Novicov, critic de arta. Expozitia va fi vernisata oficial de catre artistul fotograf Stefan Tóth, fondatorul si presedinte al Asociatiei Internationale ,,Euro Foto Art". Momentele muzicale vor fi asigurate de elevii Liceului de Arte din Oradea.
In Oradea, prima expozitie de arta fotografica din Africa de Sud a fost vernisata pe 13 decembrie 2000, cand au fost expuse creatiile artistilor fotografi din Pretoria, in prezenta ambasadorul acestei tari in Ungaria (care deservea si Romania), aceasta fiind ultima expozitie organizata in cunoscuta galerie in milleniul II.

Expozitia artistei fotograf Jill Sneebsy, organizat in parteneriat cu Biblioteca Judeteana ,,Gheorghe Sincai" si Clubul Fotografic ,,Nufarul" Oradea, va ramane la dispozitia publicului pana pe 1 iulie 2018, putand fi vizitata in zilele de lucru, intre orele 08:00 – 19:00. Accesul publicului este gratuit.
Ichim Vasilica
The post Un colt din Africa, pentru trei saptamani la Oradea! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: