Transfagarasanul ar putea fi inchis din nou

Joi, 22 Iunie 2017

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat ca Transfagarasanul ar putea fi din nou inchis, datorita unei stanci de 1.000 de tone care s-a prabusit la marginea partii carosabile. Autoritatile au anuntat in urma cu cateva zile, ca Transfagarasanul a fost redeschis circulatiei publice, insa oficialii CNAIR au atras atentia ca pe anumite portiuni exista […]
Post-ul Transfagarasanul ar putea fi inchis din nou apare prima data in Stiri Oradea.
 

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat ca Transfagarasanul ar putea fi din nou inchis, datorita unei stanci de 1.000 de tone care s-a prabusit la marginea partii carosabile.



Autoritatile au anuntat in urma cu cateva zile, ca Transfagarasanul a fost redeschis circulatiei publice, insa oficialii CNAIR au atras atentia ca pe anumite portiuni exista inca pericolul de caderi de stanci, pietre si viituri.
Cu toate ca aceste avertismente au fost facute preventiv, se pare ca ele tocmai s-au adeverit, iar Transfagarasanul risca sa fie din nou inchis, dupa ce o stanca de 1.000 de tone s-a desprins de versant si s-a prabusit la kilometrul 126.
Cu toate acestea, din fericire partea carosabila nu a fost afectata.
,,La partea superioara a acestui bloc de stanca se afla inca doua stanci de dimensiuni relativ mai reduse, care prin desprindere ar putea afecta partea carosabila a drumului si implicit siguranta participantilor la trafic” se arata intr-un comunicat emis de CNAIR.
Autoritatile fac in prezent toate demersurile necesare pentru ca circulatia sa se desfasoare in continuare in cele mai bune si sigure conditii, insa daca situatia se va inrautati, oficialii au anuntat ca vor propune inchiderea circulatiei rutiere, ,,prioritara fiind protejarea vietii si integritatii corporale a celor care tranziteaza zona in aceste zile".
Portiunea de drum cuprinsa intre Piscu Negru si Cabana Balea Cascada, a fost deschisa pe 16 iunie, cu doua saptamani, mai repede decat era programat, si anume 1 iulie.
Post-ul Transfagarasanul ar putea fi inchis din nou apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: