S-a semnat contractul de executie pentru reabilitarea bulevardului Nufarul-Cantemir

Sambata, 28 Noiembrie 2020

S-a semnat contractul de executie pentru reabilitarea bulevardului Nufarul-Cantemir
Azi, 27 noiembrie 2020, a fost semnat contractul de executie lucrari pentru reabilitarea coridorului Nufarul-Cantemir. Finantarea acestui proiect se face din fonduri europene, Primaria Oradea având o contributie de 3%.

Proiectul intitulat „Cresterea mobilitatii urbane din zona Nufarul-Cantemir"  se realizeaza prin Programul Operational Regional 2014-2020 si prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajari peisagistice, mobilier urban, spatii verzi, interventii la calea de tramvai si lucrari de apa-canal aferente strazilor Nufarului si Dimitrie Cantemir.

Proiectul este amplasat in zona functionala urbana a municipiului Oradea, strada Nufarului aflându-se pe traseul drumului national DN76 (european E79) Deva-Oradea. Tronsonul din strada Nufarului propus pentru interventie are o lungime de 1641 m, o cale de tramvai dubla cu lungimea de 1.540 m, cu un carosabil cu câte doua benzi de circulatie pe sens, iar pe partea dreapta, pe sensul de intrare in localitate, exista spatii de parcare, un trotuar variabil de 3 m latime si de asemenea un spatiu verde variabil.

Strada Dimitrie Cantemir, amplasata in continuarea strazii Nufarului pe traseul drumului national DN76, ajunge pâna in centrul istoric al municipiului. Tronsonul propus pentru executia lucrarilor de interventie are o lungime de 1031,16 m, având de asemenea o cale de tramvai dubla cu lungimea de 1022 m, un carosabil cu câte doua benzi de circulatie pe sens, cu spatii de parcare in zonele unde configuratia terenului a permis, cu trotuar variabil si cu spatii verzi variabile.

Cele doua strazi cuprinse in cadrul proiectului de investitie sunt modernizate, fiind strazi de legatura care asigura circulatia majora intre zonele functionale, rezidentiale si de servicii. De asemenea coridorul Nufarul - Cantemir joaca un rol important pentru traficul de calatori, preluând prin relatia transportului in comun, atât tramvai cât si autobuze, tot traficul de navetisti din Zona Metropolitana si nu numai, spre zonele de servicii, productie sau functionale.

Executantul lucrarilor va fi asocierea formata din Sc Drumuri Bihor SA - lider de asociere si SC Trameco SA - asociat 1 si Drum Asfalt SRL - asociat 2, iar valoarea contractului este de 50.634.357,12 lei fara TVA.

Perioada de executie a lucrarilor este de 20 de luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

„La inceputul anului viitor, de indata ce vremea ne va permite, vom demara lucrarile. Este un proiect major pentru ca prevede reabilitarea bulevardului Nufarul - Cantemir, unul dintre cele mai mari si importante bulevarde din oras. Vom reamenaja carosabilul, va fi o strada cu patru benzi - doua benzi pe sensul de mers, linie de tramvai, spatiu verde cu un aliniament verde, pista de biciclete, trotuar si inca un aliniament verde lânga liniile de tramvai, iar pe partea opusa va ramâne un trotuar si vor fi locuri de parcare doar paralele cu bordura. Vom monta stâlpi inteligenti iar tramvaiul va avea acces liber, neingreunat de circulatie si isi va putea creste viteza cu pâna la 30 km/h. Vor fi modernizati peste doi kilometri si jumatate de drum si peste 6 kilometri de trotuar. In plus, vor fi amenajati peste 2 kilometri de piste pentru biciclisti si 48 de mii de metri patrati de spatiu verde", a declarat primarul Florin Birta.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: