S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru drumul de legatura dintre Calea Aradului si strada Ogorului

Marti, 20 August 2019

S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru drumul de legatura dintre Calea Aradului si strada Ogorului
In sedinta Consiliului Local de saptamâna trecuta s-a aprobat studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici rezultati din studiul de fezabilitate pentru obiectivul "Legatura Calea Aradului - str. Ogorului".

Drumul va trece pe sub coridorul de aterizare a avioanelor, scurtând foarte mult distanta in zona respectiva si creând un acces suplimentar la Piata 100.

Lungimea totala a drumului va fi de 860 metri, cu un pasaj subteran de 125 de metri in dreptul culoarului de aterizare a avioanelor.

Potrivit studiului de fezabilitate, suprafata totala construita in cadrul acestei lucrari va fi de 14.500 mp, din care:  6.533 mp - parte carosabila (inclusiv in pasaj si racordari), 2080 mp - trotuare (inclusiv in pasaj si racordari), 5.887 mp - terasamente/drum intretinere, 860 m - strada, 125 m - pasaj acoperit, 267 m - sistem de canalizare pluviala, 323 m - rigola carosabila,  2x138 m - drumuri de intretinere zona aeroportuara.

Durata de realizare a investitiei este de 12 luni, din care durata de realizare a lucrarilor de constructii este de 10 luni.

Valoarea totala a investitiei este de 10.883.296, 69 lei (inclusiv TVA).

"Urmeaza ca in acest an, sa fie organizata procedura de licitatie pentru selectarea proiectantului si constructorului la pachet. De anul viitor vor incepe  lucrarile, urmând ca ele sa se finalizeze la inceputul anului 2021.  Aceasta lucrare, alaturi de celelalte lucrari care se fac in aceasta zona, va avea ca efect descongestionarea circulatiei pe centura, cât si la iesirea din oras pe Calea Aradului", a precizat primarul Ilie Bolojan.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: