Rusia a amenintat cu masuri de retorsiune impotriva sanctiunilor impuse de Uniunea Europeana

Marti, 22 Ianuarie 2019

Rusia a condamnat, luni seara, decizia Uniunii Europene de a impune sanctiuni din cauza atacului chimic din Marea Britanie. In acest context, Kremlinul a avertizat ca ar putea adopta masuri de retorsiune din cauza acestei actiuni ,,neprietenesti", considerata o incercare de a distrage atentia de la Brexit. ,,Ne rezervam dreptul de a aplica masuri de […]
Post-ul Rusia a amenintat cu masuri de retorsiune impotriva sanctiunilor impuse de Uniunea Europeana apare prima data in Stiri Oradea.
 Rusia a condamnat, luni seara, decizia Uniunii Europene de a impune sanctiuni din cauza atacului chimic din Marea Britanie.
In acest context, Kremlinul a avertizat ca ar putea adopta masuri de retorsiune din cauza acestei actiuni ,,neprietenesti", considerata o incercare de a distrage atentia de la Brexit.
,,Ne rezervam dreptul de a aplica masuri de retorsiune din cauza acestei decizii neprietenesti. Campania de comunicare lansata de Guvernul britanic in acest caz urmareste, in primul rand, obiective de politica interna. Noile evolutii coincid cu un nou val al crizei Brexit”, a transmis Ministerul rus de Externe.
Uniunea Europeana a adoptat in cursul zilei de luni, sanctiuni impotriva Rusiei, din cauza atacului neurotoxic produs in oraselul britanic Salisbury. Bruxellesul a dispus sanctionarea directorului Serviciului rus de informatii militare, Igor Kostiukov, a adjunctului acestuia, Vladimir Alekseiev, si a doi presupusi agenti, si anume Aleksandr Petrov si Ruslan Bosirov.
Marea Britanie, Statele Unite si Uniunea Europeana atribuie Rusiei atacul chimic care i-a vizat pe 4 martie 2018 pe fostul agent secret rus Serghei Skripal si pe fiica acestuia in oraselul britanic Salisbury. Drept consecinta, zeci de tari au expulzat aproximativ 150 de diplomati rusi in contextul acestei crize, iar Administratia Putin a expulzat acelasi numar de diplomati din tarile respective.
Rusia a negat ca ar fi implicata in acest incident si a cerut Marii Britanii sa ofere dovezi ca atacul chimic din oraselul Salisbury nu a fost comis de serviciile secrete britanice, avertizand ca, in caz contrar, va considera ca este o agresiune la adresa unor cetateni rusi, insa centrul de cercetare al armatei britanice a anuntat ca nu poate demonstra ca substanta neurotoxica a fost fabricata in Rusia.
Post-ul Rusia a amenintat cu masuri de retorsiune impotriva sanctiunilor impuse de Uniunea Europeana apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: