Pui de lama la Zoo Oradea

Marti, 21 Ianuarie 2020

Pui de lama la Zoo Oradea
La Gradina Zoologica din Oradea s-a nascut in urma cu trei saptamâni un pui de lama, al doilea in decurs de un an, familia lamelor ajungând astfel sa numere cinci exemplare.

Deocamdata puiul de lama se hraneste doar cu lapte matern, urmând ca, treptat, sa-i fie introduse in meniu legume maruntite, morcov, sfecla, varza, bostan, inclusiv mere.

„Este foarte bine când intr-o gradina zoologica apar pui, e un semn ca animalele se bucura de ingrijire si alimentatie adecvata. Apoi, se innoieste sângele si scade riscul aparitiei unor pui bolnavi", mentioneaza Florin Ienciu, biologul Gradinii Zoologice Oradea.

Mama si puiul pot fi admirati de catre vizitatori intr-un tarc situat lânga locul de joaca. Proaspatul locatar de la Zoo Oradea nu are deocamdata un nume.

Puiul de lama nu este singurul locatar nou al Gradinii Zoologice din Oradea. Zilele trecute, familia caprelor cameruneze s-a marit cu doi iezi (un mascul si o femela), iar familia oilor cameruneze, cu trei miei (un mascul si doua femele). De asemenea, in ultimele luni, colectia de animale a Zoo Oradea s-a imbogatit cu pui de elan, zebu, magar, ponei, rate si gâste salbatice.

Programul de vizita al Zoo Oradea in aceasta perioada este zilnic, intre orele 9-17 (ora 16, la casierie), iar incepând de la 1 aprilie si pâna la 1 septembrie, zilnic, intre orele 9-19 (ora 18, la casierie). Un bilet de intrare pentru adulti costa 18 lei, in timp ce copiii peste 3 ani pâna la 18 ani, pensionarii si persoanele cu dizabilitati au de achitat 9 lei. Abonamentul anual pentru adulti costa 160 de lei, iar cel pentru copii 3-18 ani, pensionari si persoane cu dizabilitati - 80 lei. Copiii pâna la 3 ani si persoanele peste 75 de ani au acces gratuit.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: