Proiecte europene de peste 18 milioane de euro atrase de Primaria Sinmartin

Marti, 13 Martie 2018

Comuna Sinmartin a reusit sa atraga cei mai multi bani pe cap de locuitor din fonduri europene Unul dintre aceste proiecte este cel transfrontalier finantat prin Programul RO-HU prin care turistii vor avea acces direct pana la locul cunoscut sub denumirea de Craterul Betfia. Mai exact este vorba de un proiect in valoare de 2,7 […]
Post-ul Proiecte europene de peste 18 milioane de euro atrase de Primaria Sinmartin apare prima data in Stiri Oradea.
 Comuna Sinmartin a reusit sa atraga cei mai multi bani pe cap de locuitor din fonduri europene
Unul dintre aceste proiecte este cel transfrontalier finantat prin Programul RO-HU prin care turistii vor avea acces direct pana la locul cunoscut sub denumirea de Craterul Betfia. Mai exact este vorba de un proiect in valoare de 2,7 milioane de euro, realizat de Primaria Sinmartin, Ecotop si Aqua Crisus, cei din urma fiind custozi ai zonei Betfia si 1 Mai.
,,In primul rand vom avea un drum de acces, o platforma si o parcare construite prin proiect si un centru de monitorizare. Craterul Betfia va fi strapuns de un tunel si vom construi un turn care sa valorifice panorama Bailor Felix si a Bailor 1 Mai", a declarat primarul comunei Sinmartin, Cristian Laza.
In cazul zonei Bailor 1 Mai, reprezentantul Aqua Crisus, Mihai Togor, a declarat ca ,,prin planul de management vizam eliminarea speciilor invazive din habitatul de lunca. Practic, este vizata zona de habitat termal si dorim eliminarea plantelor din zona de nuferi. Avem prevazute activitati de cartografiere a zonei, dar si tabere impreuna cu partenerii maghiari".

In paralel cu acest proiect, Primaria Sinmartin asteapta semnarea contractului de finantare din bani europeni si alte proiecte.
,,Dupa socotelile noastre, intr-un an si jumatate avem proiecte de 18 milioane de euro. Ceea ce cred ca ne face lideri la nivel national, din perspectiva fondurilor europene pe cap de locuitor, adica aproximativ 1.700 de euro/ locuitor", a spus primarul social-democrat Cristian Laza.
Totodata, unul dintre proiectele care contribuie dezvoltarea zonei este cel care vizeaza reamenajarea centrului statiunii Baile Felix si realizarea unei promenade, unde valoarea proiectului este de 3,5 milioane de euro.
Tot prin acest proiect vor disparea cablurile si stalpii, ingroparea retelelor aeriene - electrice, de telecomunicatii, fiind inclusa in proiect alaturi de inlocuirea retelor de alimentare cu apa si realizarea unei canalizari menajere, amenajare retea pluviala.
Post-ul Proiecte europene de peste 18 milioane de euro atrase de Primaria Sinmartin apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: