Primaria vrea sa impulsioneze construirea de locuinte noi in Oradea

Primaria vrea sa impulsioneze construirea de locuinte noi in Oradea

Vineri, 10 August 2018

Municipalitatea a prezentat joi, 9 august, un regulament privind sustinerea constructiei de apartamente in oras, cu scopul de a ajuta la cresterea populatiei si pentru ca oradenii sa ramana si sa locuiasca in continuare in municipiu. Obiectivul principal al regulamentului il constituie incurajarea construirii de noi locuinte in perimetrul municipiului Oradea. Primarul Ilie Bolojan a […]
The post Primaria vrea sa impulsioneze construirea de locuinte noi in Oradea appeared first on Presa Oradea.
 Municipalitatea a prezentat joi, 9 august, un regulament privind sustinerea constructiei de apartamente in oras, cu scopul de a ajuta la cresterea populatiei si pentru ca oradenii sa ramana si sa locuiasca in continuare in municipiu.
Obiectivul principal al regulamentului il constituie incurajarea construirii de noi locuinte in perimetrul municipiului Oradea.
Primarul Ilie Bolojan a explicat care sunt tintele urmarite prin acest regulament:

,,Una din mizele dezvoltarii orasului Oradea este aceea de a ne creste populatia, pe de o parte, de a atrage locuitori in Oradea, dorind sa asiguram forta de munca pentru companiile din Oradea sau din zona metropolitana, iar pe de alta parte ne dorim ca oradenii sa ramana sa locuiasca in continuare in Oradea, asigurandu-le conditii de viata cat mai bune.
Pentru ca acestia sa vina sa locuiasca in oras trebuie sa le asiguram locuinte la preturi cat mai bune, in zone cu o infrastructura corespunzatoare, cu un acces facil la mijloacele de transport in comun si conditii bune de locuit.


 

Am identificat o astfel de zona ca fiind vatra veche a orasului Oradea, respectiv perimetrul delimitat la sud de traseul Centurii Oradea - Calea Ogorului si Calea Santandreiului, la vest de str. Ovid Densusianu si str. Podului, iar la nord si est de calea ferata spre dealuri, dar nu pe dealuri. Ne dorim sa existe astfel o densitate urbana rezonabila si un pret al apartamentelor competitiv".

Municipalitatea doreste sa asigure infrastructura de utilitati pe cheltuiala proprie acolo unde dezvoltatorii imobiliari construiesc blocuri de locuinte.
Investind in aceste utilitati, municipalitatea va cere dezvoltatorilor indeplinirea catorva conditii: proiectul de dezvoltare imobiliara sa fie amplasat in aria de aplicabilitate, pe un amplasament sa fie construite minim 150 de apartamente, regimul de inaltime a blocurilor sa fie de minim 3 etaje, durata de executie a constructiilor sa fie de cel mult 3 ani de la data semnarii acordului si sa predea parcarile de la sol in domeniul public al municipiului Oradea, pentru a fi gestionate mai bine fata de ce se intampla astazi cu parcarile private din cartiere.
Daca valoarea utilitatilor va depasi 2500 de euro/apartament, atunci diferenta va fi suportata de catre dezvoltatorul imobiliar.
Regulamentul il puteti consulta sau descarca de AICI si va fi aplicabil viitoarelor proiecte de dezvoltare imobiliara.
Ichim Vasilica
The post Primaria vrea sa impulsioneze construirea de locuinte noi in Oradea appeared first on Presa Oradea.Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: