Prefectul Mihaiu asigura spatiul pentru dezbaterea reautorizarii Nutripork

Marti, 14 Noiembrie 2017

Prefectul judetului Bihor s-a angajat sa asigure spatiu pentru dezbaterea autoritarii Nutripork ,,Ca urmare a nemultumirilor exprimate de cetatenii Municipiului Oradea cu privire la locatia care va gazdui dezbaterea publica de eliberare a autorizatiei de mediu pentru S.C. Nutripork S.R.L., in baza principiului legalitatii, impartialitatii si obiectivitatii pe care isi intemeiaza activitatea prefectul, precum si […]
Post-ul Prefectul Mihaiu asigura spatiul pentru dezbaterea reautorizarii Nutripork apare prima data in Stiri Oradea.
 Prefectul judetului Bihor s-a angajat sa asigure spatiu pentru dezbaterea autoritarii Nutripork

,,Ca urmare a nemultumirilor exprimate de cetatenii Municipiului Oradea cu privire la locatia care va gazdui dezbaterea publica de eliberare a autorizatiei de mediu pentru S.C. Nutripork S.R.L., in baza principiului legalitatii, impartialitatii si obiectivitatii pe care isi intemeiaza activitatea prefectul, precum si in calitate de garant al legalitatii,
prefectul judetului Bihor, dl. Ioan MIHAIU se angajeaza sa puna la dispozitia lucrarilor de dezbatere, Sala mare a Prefecturii, asigurand un cadru neutru si impartial pentru buna si normala desfasurare a dezbaterii. Sala dispune de o capacitate de 100 locuri iar in situatia in care se considera a nu indeplini cerintele unei participari masive, ne oferim sa intermediem alegerea unei locatii cu o capacitate satisfacatoare dar la fel de accesibila din punct de vedere al amplasamentului" se arata in comunicatul Cancelariei Prefectului.

In aceeasi zi, si Primaria Oradea si-a aratat disponibilitatea de a asigura si ea spatiu acestei dezbateri, care urmeaza sa aibe loc in data de 28 noiembrie, dat fiind interesul ridicat al oradenilor fata de aceasta problema.

Totodata, Institutia Prefectului a precizat ca a transmis reprezentantilor Agentiei pentru Protectia Mediului ca ,,in situatia in care va da curs propunerii noastre, sa asigure informarea si participarea publicului la procedura de dezbatere, identificand atat publicul afectat ori posibil a fi afectat precum si publicul care are un interes in procesul decizional, inclusiv a organizatiilor neguvernamentale relevante".

De asemenea, prefectul le pune in vedere reprezentantilor APM Bihor sa isi angajeze responsabilitatea conducerii dezbaterii, sa consemneze si sa ia act de propunerile justificate venite din partea publicului si a autoritatilor participante, cu respectarea tuturor prevederilor H.G. Nr. 1076 din 8 iulie 2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluarii de mediu pentru planuri si programe.

In speranta unei bune colaborari in interesul cetatenilor judetului Bihor, asiguram toate partile implicate de intreg sprijinul Institutiei Prefectului pentru solutionarea corecta si transparenta a acestei situatii.
Post-ul Prefectul Mihaiu asigura spatiul pentru dezbaterea reautorizarii Nutripork apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: