Organizatia Salvati Copiii sprijina Maternitatea Oradea!

Vineri, 23 Februarie 2018

Este in puterea noastra sa schimbam ceea nu este bine. Un incubator in valoare de 11.540 de euro a fost donat Maternitatii din Oradea pentru a ajuta la salvarea unor suflete nevinovate. Organizatia Salvati Copiii spune ca mai are in plan sa ajute spitalul oradean cu alte doua incubatoare si doua monitoare ale functiilor vitale. […]
The post Organizatia Salvati Copiii sprijina Maternitatea Oradea! appeared first on Presa Oradea.
 Este in puterea noastra sa schimbam ceea nu este bine. Un incubator in valoare de 11.540 de euro a fost donat Maternitatii din Oradea pentru a ajuta la salvarea unor suflete nevinovate. Organizatia Salvati Copiii spune ca mai are in plan sa ajute spitalul oradean cu alte doua incubatoare si doua monitoare ale functiilor vitale.
Maternitatea a fost marti, 13 februarie 2018, gazda unei conferinte de presa la care au participat reprezentantii Organizatiei Salvati Copiii, Gabriela Alexandrescu si Amalia Nastase, directorul medical al Spitalului Judetean - Lucia Daina, sefa sectiei de Neonatologie - Valeria Filip si Dorel Dulau de la Compartimentul Management Spitale al Primariei Municipiului Oradea.

Lucia Daina a inceput conferinta facand o scurta prezentare a Maternitatii Oradea, subliniind ca unitatea este de nivelul de competenta III, cel mai inalt din Romania, ca are 6 medici, 43 de asistente plus infirmiere, ca in 2017 s-au nascut 3.708 copii din care 410 prematuri (rata de prematuritate fiind de 11%), ca au fost inregistrate 26 de decese din care 10 pe sectia de neonatologie si 16 pe cea de prematuri (rata mai mica decat nivelul national).

,,In prezent avem 18 incubatoare din care doar doua mai noi de 5 ani plus 6 aparate de ventilatie mecanica. De aceea e mare nevoie de aceste aparate"

a mai spus Daina.
Reprezentantele Salvati Copiii au spus ca sunt pentru prima data in Oradea si ca desi stiu ca Maternitatea are probleme mai mici decat spitalele din alte zone, asta nu inseamna ca nu este si aici nevoie de ajutor.

,,Tocmai de aceea, Salvati Copiii Romania a decis sa doteze sectia de terapie intensiva nou-nascuti din Oradea, care deserveste judetele Bihor si Satu-Mare, cu un incubator de inalta performanta, in valoare de 11.540 de euro. Organizatia atrage atentia asupra capacitatii insuficiente a maternitatilor de grad trei de a prelua si trata cazurile severe, in conditiile in care tara noastra are doar 23 de astfel de unitati de terapie intensiva nou-nascuti, dintre care 9 in Bucuresti, si jumatate din numarul necesar de paturi"

a spus Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii.
,,Nu poti sa ai un viitor daca nu ai grija de copiii tai!"
Emotionant a fost discursul Amaliei Nastase, ambasador al campaniei ,,Bun venit pe lume":


,,In Romania este nevoie de mult mai mult ca dotari si medici pentru ca ajungem in situatia in care sunt refuzate mame pentru ca nu sunt suficiente locuri sau suficienti medici in maternitati. Lucrurile acestea stau in puterea noastra sa le schimbam. Nu poti sa ai un viitor daca nu ai grija de copiii tai.
Sunt mama a trei copii si unul dintre ei a trebuit sa stea intr-un astfel de incubator. Stiu ce e in sufletul unei mame cand e copilul intr-un astfel de incubator dar nu stiu ce poate fi in sufletul unei mame al carei copil ar avea nevoie de un astfel de aparat iar unitatea medicala nu il are".

Sefa maternitatii, Valeria Filip a subliniat importanta gestului facut de organizatia Salvati Copiii.

,,In conditiile in care numarul de nasteri a scazut, prematuritatea este in crestere. Femeile fac copii dupa 30 de ani si folosesc uneori metode artificiale.
Avem multe nasteri cu prematuritate extrema, la 23-24 de saptamani dar si cu prematuritate tardiva 36-37 de saptamani. In acest context, degeaba avem profesionalism, pasiune, dedicatie, daca nu avem aparatura.
Chiar si copiii nascuti la termen au uneori nevoie de incubator. Sunt micuti care stau si trei luni intr-un incubator iar functionarea non-stop duce la rodarea si uzarea lor. De aceea, orice astfel de incubator este bine venit"

a spus Filip.
Nu este prima donatie facuta de Salvati Copiii Maternitatii din Oradea. In 2014, organizatia a donat un bilirubinometru si doua pulsoximetre, in valoare totala de 6.500 de euro.

In total, in perioada 2012-2017, Salvati Copiii Romania a dotat 78 de maternitati, din 40 de judete ale tarii, ridicand numarul echipamentelor donate la 393, cu o investitie totala de 3.120.000 euro, fonduri provenite din mecanismul 2%, donatii online, SMS-uri, direct debit sau cu sprijinul companiilor.
Toti cei care vor sa sprijine unitatile medicale o pot face redirectionand cei 2% din impozitul pe venit catre Salvati Copiii. Formularele 230 si 200 sunt disponibile pe salvaticopiii.ro sau pe anaf.ro. Detalii se pot obtine la numerele de telefon 021.316.61.76 sau 0744.360.915.
Ichim Vasilica
The post Organizatia Salvati Copiii sprijina Maternitatea Oradea! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: