Oportunitate pentru primarii intreprinzatori venita din partea Parlamentului European

Miercuri, 13 Septembrie 2017

Uniunea Europeana sprijina accesul la Internet in comunitatile locale Uniunea Europeana pune la bataie un buget de 120 de milioane de euro, care reprezinta sursa de finantare pentru un program amplu de informatizare prin conectarea la internet a comunitatilor locale. Raportul cu privire la acest subiect a fost referitor votat marti, 12 septembrie in plenul Parlamentului […]
Post-ul Oportunitate pentru primarii intreprinzatori venita din partea Parlamentului European apare prima data in Stiri Oradea.
 Uniunea Europeana sprijina accesul la Internet in comunitatile locale
Uniunea Europeana pune la bataie un buget de 120 de milioane de euro, care reprezinta sursa de finantare pentru un program amplu de informatizare prin conectarea la internet a comunitatilor locale.
Raportul cu privire la acest subiect a fost referitor votat marti, 12 septembrie in plenul Parlamentului European, pornind de la initiativa Comisiei Europene, WIFI4EU, ce a fost promovat si sustinut de catre grupul social-democratilor europeni.
Potrivit europarlamentarului bihorean, Emilian Pavel, acest proiect ,,va ajuta la transpunerea in realitate a unui prim pas dintr-o viziune mult mai ampla".
,,Ne dorim, la nivelul social democratilor europeni, sa putem garanta accesul oricarei persoane, indiferent de localitatea de domiciliu sau de venituri, accesul la o conexiune Internet de calitate" precizeaza tanarul europarlamentar, Emilian Pavel.
Initiativa social-democratilor europeni este prevazuta pentru perioada 2017-2019, avand in plan asigurarea accesului la internet in incinta unor cladiri sau parcuri publice, ori in alte locuri cu acces public.


Totodata, Emilian Pavel a declarat ca ,,obiectivul nostru este acela de a realiza o balanta geografica justa si sa ne asiguram ca pana la 6.000 de localitati europene vor putea oferi oamenilor acces la Internet de mare viteza, in locurile publice".
Primariile care vor fi beneficiare ale acestei initiative vor primi finantare pentru achizitionarea de echipamente dar si pentru costurile de instalare, urmand ca din surse proprii sa fie asigurata plata abonamentului si intretinerea echipamentelor pentru cel putin 3 ani.

La nivel european se spera ca aceasta initiativa va duce inclusiv la incurajarea dezvoltarii de servicii publice locale oferite cetatenilor online, reducand birocratia, timpii de asteptare si crescand inclusiv gradul de transparenta.
Principiul de finantare va fi cel de primul venit, primul servit, si se asteapta ca procedurile sa fie lansate ori pana spre finalul acestui an, ori la inceputul lui 2018.
Adresa de contact pentru mai multe informatii este: cnect-wifi4eu@ec.europa.eu
Post-ul Oportunitate pentru primarii intreprinzatori venita din partea Parlamentului European apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: