Nici macar cei care au votat PSD nu vor corupti scapati de puscarie!

Vineri, 14 Decembrie 2018

Nicio fractura in societate pe temele justitiei. 9 din 10 romani nu sunt de acord cu amnistia si gratierea in cazul faptelor de coruptie. La fel gandesc si 87% dintre votantii PSD-ALDE. 91% dintre romani se opun amnistiei si gratierii in cazul faptelor de coruptie, arata un sondaj ISSPOL realizat la solicitarea Geeks for Democracy, […]
The post Nici macar cei care au votat PSD nu vor corupti scapati de puscarie! appeared first on Presa Oradea.
 
Nicio fractura in societate pe temele justitiei. 9 din 10 romani nu sunt de acord cu amnistia si gratierea in cazul faptelor de coruptie. La fel gandesc si 87% dintre votantii PSD-ALDE.
91% dintre romani se opun amnistiei si gratierii in cazul faptelor de coruptie, arata un sondaj ISSPOL realizat la solicitarea Geeks for Democracy, in perioada 4-11 decembrie, si dat publicitatii miercuri, 12 decembrie.
Rezultatele sondajului arata ca nu exista nicio diviziune in societate pe temele fierbinti ale justitiei. In jur de 90% dintre respondenti se declara anti amnistie si gratiere pentru fapte de coruptie, concluzie consecventa pe toate grupurile demografice, preferinte electorale, regiuni istorice etc.

Astfel, 91% dintre romani se opun gratierii celor condamnati pentru coruptie, respectiv amnistiei faptelor de coruptie, 87% dintre romanii care au votat cu PSD/ALDE/UDMR la alegerile parlamentare din 2016 se opun gratierii si amnistiei pentru coruptie, procentul celor care au votat PNL/USR/PMP care se opun este de 96%, 63% dintre romani considera ca pedepsele pentru coruptie sunt prea mici, 73% dintre romani considera ca viata lor este afectata de coruptie in proportie mare si foarte mare,

80% dintre romani considera ca lupta anticoruptie este importanta pentru ei, 91% dintre romani doresc sa continuam sa fim parte a Uniunii Europene.
Studiul a fost realizat in perioada 4-11 decembrie de ISSPOL, prin metoda CATI (cercetarea via telefon), pe un esantion reprezentativ national de 1064 de persoane, avand o marja de eroare de +/-3%.
Studiul complet este disponibil pe site-ul g4d.ro.
Ichim Vasilica
The post Nici macar cei care au votat PSD nu vor corupti scapati de puscarie! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: