Ministrul Finantelor Teodorovici a declarat ca are in plan scoaterea accizei la carburant

Joi, 19 Iulie 2018

Eugen Teodorovici a declarat, joi, ca are in plan scoaterea accizei la carburant, motivand ca nu este adeptul taxelor si impozitelor numeroase. Potrivit ministrului Finantelor, acesta are in plan eliminarea accizei pentru carburanti, potrivit unei declaratii date in cursul zilei de joi. ,,Orice roman normal la cap, nu numai ca este de Finante trebuie sa […]
Post-ul Ministrul Finantelor Teodorovici a declarat ca are in plan scoaterea accizei la carburant apare prima data in Stiri Oradea.
 Eugen Teodorovici a declarat, joi, ca are in plan scoaterea accizei la carburant, motivand ca nu este adeptul taxelor si impozitelor numeroase.
Potrivit ministrului Finantelor, acesta are in plan eliminarea accizei pentru carburanti, potrivit unei declaratii date in cursul zilei de joi.
,,Orice roman normal la cap, nu numai ca este de Finante trebuie sa aiba pe agenda sa aceasta posibila masura in vedere. Nu sunt adeptul unor taxe, impozite. Am zis mereu ca trebuie sa reducem numarul acestora, cunatumul lor”, a afirmat ministrul Eugen Teodorovici.
Tot pe subiectul carburantilor, intrebat daca se are in vedere si o masura ce ar putea plafona preturile carburantilor, ministrul Teodorovici a raspuns ca ,,aici poate fi vorba de o plafonare cand scoti TVA. Eu personal mi-as dori foarte mult, dar trebuie sa te gandesti ca atunci cand s-ar scoate, efectele ar fi la consumator, la pompa”.
De asemenea, ministrul Finantelor a anuntat ca, la intrunirea de joi a Cabinetului Dancila, va fi o prima lectura a proiectul de hotarare privind stabilirea pretului maxim de vanzare a gazelor naturale din productia interna, ca pretul maxim de vanzare a gazelor naturale din productia interna la producatori pana la data de 30 iunie 2021 sa fie de 55 lei/Mwh.
Ministerul Finantelor a anuntat public ca doreste sa plafoneze pretului gazelor, avand un proiect in acest sens.

Potrivit proiectului de la minister, plafonarea pretului gazelor naturale vine in contextul in care dupa 1 aprilie 2017 s-a liberalizat complet pretul de vanzare al gazelor naturale, iar tendinta de crestere a fost continua si constanta, aceasta fiind in prezent 29,5%,iar pentru luna martie 2019 se estimeaza o crestere de 33,75%.

Pretul mediu de vanzare al gazelor naturale de catre producatorii interni pentru perioada aprilie 2017 – august 2018 a crescut de la 70.93 lei la 77,72 lei, iar pretul mediu estimat de vanzare pana la 31 martie 2019 va fi de 80,25 lei/MWh.
Post-ul Ministrul Finantelor Teodorovici a declarat ca are in plan scoaterea accizei la carburant apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: