Lucrarile de restaurare a fatadelor Palatului Moskovits Miksa sunt finalizate in proportie de 80%

Miercuri, 20 Septembrie 2017

Lucrarile de restaurare a fatadelor Palatului Moskovits Miksa sunt finalizate in proportie de 80%
Lucrarile de restaurare a fatadelor Palatului Moskovits Miksa, incepute in ianuarie 2016, sunt finalizate in proportie de 80%, urmând sa fie incheiate pâna la data de 30 octombrie 2017. Acestea sunt realizate in cadrul Programului Multianual pentru Reabilitare Fatade, restaurarea fiind executata de S.C.Abed Nego Com S.R.L.

Lucrarile sunt realizate de Primaria Oradea din bugetul propriu al institutiei. Din valoarea totala a lucrarilor, care este de 667.439,86 lei, Primaria Oradea acopera 20%, urmând ca diferenta sumei sa fie recuperata de la proprietarii imobilului. Lucrarile au fost aprobate prin H.C.L. nr. 663/2015 si H.C.L. nr. 718/2016.

Cladirea in stil Art Nouveau (Secession) este compusa dintr-un imobil construit in jurul anului 1900, la intersectia strazii Republicii cu Parcul Traian, in jurul unei curti interioare, acest tip de cladire fiind des intâlnit in acea epoca. Imobilul are spatii comerciale la parter si apartamente la etaje.

Fatadele dinspre strazile Parcul Traian si Republicii sunt aproape finalizate, exceptând zona turnului, care, dupa consolidarea structurii de rezistenta de la balconul I, necesita montarea unor elemente decorative. Urmeaza sa fie executate lucrarile la cele doua case de scara (principala si secundara) si la intrarea principala in palat (intrarea dinspre Parcul Traian).

In atasament puteti vizualiza o galerie foto cu imagini ale palatului din diferite stadii ale lucrarilor.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: