Lucrarile de amenajare a coridoarelor verzi din Oradea sunt in grafic

Vineri, 05 Iunie 2020

Lucrarile de amenajare a coridoarelor verzi din Oradea sunt in grafic
Incepând din anul 2018, Primaria Oradea a demarat proiecte de regenerare urbana, prin reconfigurarea unor zone aflate in paragina, fie prin demolarea unor cladiri dezafectate, fie prin preluarea unor terenuri si regândirea intregului spatiu ca o zona utila si placuta pentru locuitorii acelei zone.

„Asa cum am mai anuntat, zestrea de spatii verzi a municipiului Oradea urmeaza sa se imbogateasca cu cinci coridoare verzi, in suprafata totala de 12 hectare, la care se lucreaza intr-un ritm sustinut. Acestea sunt finantate din fonduri europene, in valoare de peste 6 milioane de euro, noile parcuri fiind amenajate pe terenuri degradate din municipiu pe care le transformam in zone verzi si de agrement, accesibile tuturor", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Primaria Oradea continua lucrarile de amenajare in coridorul verde din cartierul Veteranilor prin plantarea unui numar de 153 de arbori ornamentali din speciile: artar, mesteacan, fag, magnolie, platan si a unui sortiment variat de arbusti si plante florale perene.

Pâna la aceasta data au fost finalizate lucrarile la sistemul de irigatie, retelele electrice subterane si stâlpii de iluminat public, fiind montate si bordurile ce delimiteaza perimetral coridorul verde. De asemenea, aici au fost plantati si 70 arbori din specia fag, stejar si liquidambar.

Totodata, sunt in curs de executie lucrarile de amenajare a aleilor si zonelor de relaxare cu un sistem bicomponent din piatra sparta si polimeri, urmând ca, incepând cu data de 15 mai, in aceste zone sa fie instalate bordurile si elementele decorative (pergola si jardiniere) din corten.

Lucrarile de amenajare a coridorului verde au fost atribuite prin licitatie firmei SC Saminstal SRL Vetis pentru suma de 1.647.208,44 lei fara TVA, având o durata de executie de 6 luni, termen estimat de finalizare 20.08.2020.

Pe coridorul verde str. Aurel Covaci din cartierul Soarelui, lucrarile au fost incepute in data de 25 februarie, iar pâna acum au fost finalizate lucrarile la sistemul de irigatie si retelele electrice subterane, au fost instalate bordurile ce delimiteaza coridorul verde, aleile pietonale si pista de alergare.

De asemenea, sunt in curs de executie lucrarile de amenajare a terenului de baschet si a aleilor, de amplasare a stâlpilor de iluminat public respectiv de pregatire a terenului pentru amenajarea suprafetele verzi, intrucât lucrarile imediat urmatoare sunt cele de plantare a 256 arbori ornamentali din specia: artar, mesteacan, fag, magnolie, stejar, cedru, chiparos, otetar rosu.

Lucrarile de amenajare a coridorului verde au fost atribuite prin licitatie firmei SC Saminstal SRL Vetis  pentru suma de 4.034.119,77 lei fara TVA, având o durata de executie de 5 luni, termenul estimat de finalizare fiind 20.07.2020.

Continua si lucrarile incepute in cursul lunii noiembrie 2019 in cadrul investitiei Coridor verde Barcaului. Aici au fost finalizate lucrarile de amenajare a aleilor pietonale dalate cu piatra, lucrarile la sistemul de irigatie, retelele electrice subterane, instalatia nocturna cu proiectoare led a terenului de sport si au fost  instalate si cele doua toalete publice cu autospalare.

In zona au fost plantati pâna in prezent un numar de 353 de arbori ornamentali dintr-o varietate de specii: artar, mesteacan, carpen, frasin, salcâm, platan, magnolia, stejar, tei, urmând sa fie puse in opera si cele 12.900 bucati de arbusti si plante florale perene.

Sunt in curs de executie lucrarile de amenajare a facilitatilor pentru sport, joaca si recreere respectiv de amplasare a stâlpilor de iluminat public si de instalare a celor doua toalete publice.

Lucrarile sunt realizate de catre SC Constructii Bihor SA Oradea, in valoare de 7.606.962, 87 lei fara TVA, având termen de finalizare data de 31.08.2020.

Pe coridorul  verde din str. Ion Bogdan, lucrarile de executie  incepute la mijlocul lunii aprilie a acestui an sunt la stadiul fizic de amenajare a terenului. In acest sens au fost executate lucrari de curatare a amplasamentului prin defrisarea vegetatiei arboricole si arbustive fara valoare decorativa si aflata in declin fiziologic, la ora actuala fiind in curs de executie lucrari de imprastiere a pamântului procurat si de nivelare a terenului.

Lucrarile imediat urmatoare vizeaza realizarea imprejmuirii cu gard din gabioane de piatra si a sistemului de irigatie.

Lucrarile de amenajare a coridorului verde din strada Ion Bogdan au fost atribuite prin licitatie firmei SC Saminstal SRL  Vetis pentru suma de 3.514.360 lei fara TVA, având o durata de executie de 10 luni cu termen estimat de finalizare 13.02.2021.

La inceputul lunii mai au fost demarate lucrarile de executie la coridorul verde din str. Daliei din cartierul Grigorescu.

La ora actuala sunt in executie lucrari de amenajare a terenului prin curatarea acestuia, nivelarea solului, urmând ca la finalizarea acestora sa se intervina in zona pârâului Adona prin lucrari de curatare, decolmatare si reprofilare a albiei pâraului, respectiv sa se instaleze sistemul de irigatie pe cele doua zone aferente coridorului.

Lucrarile de amenajare a coridorului verde din strada Daliei sunt realizate de catre firma SC Saminstal SRL, pentru suma de 4.997.242 lei fara TVA, având o durata de executie de 10 luni, cu termen de finalizare in 04.03.2021.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: