Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni cu executare

Joi, 21 Iunie 2018

Judecatorii ICCJ l-au condamnat joi pe Liviu Dragnea in fosarul angajarilor de la DGASPC. Magistratii de la instanta suprema l-au condamnat pe Liviu Dragnea, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul ce vizeaza angajarile de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, in care e acuzat de […]
Post-ul Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni cu executare apare prima data in Stiri Oradea.
 Judecatorii ICCJ l-au condamnat joi pe Liviu Dragnea in fosarul angajarilor de la DGASPC.
Magistratii de la instanta suprema l-au condamnat pe Liviu Dragnea, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul ce vizeaza angajarile de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, in care e acuzat de instigare la abuz in serviciu si fals intelectual. Totodata, liderul social-democrat a fost achitat in ceea ce priveste acuzatiile de fals intelectual.
Prin sentinta pronuntata joi, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au anulat pedepasa de doi de inchisoare cu suspendare, primita de Dragnea in dosarul Referendumului.
De asemenea, magistratii instantei supreme au constatat, incetarea procesului penal in cazul fostei sotii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, si i-au dispus doar plata unei amenzi de 1.000 de lei.
In acelasi dosar, celelalte persoane cercetate au fost condamnate dupa cum urmeaza:

– fosta sefa a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a fost condamnata la 3 ani si 7 luni de inchisoare cu executare;

– fostul director executiv al Directiei, Rodica Milos, a fost condamnata tot la 3 ani de inchisoare, dar cu suspendare;

– fostul director executiv adjunct DGASPC Teleorman, Olguta Sefu, a fost condamnata la trei ani inchisoare cu suspendare;

– Ionel Marineci, fost sef serviciu in cadrul Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru infractiunea de abuz in serviciu;

– Valentina Marica a fost condamnata la 3 ani cu suspendare;

– Claudiu Balaban a fost condamnat tot la 3 ani de inchisoare cu ani suspendare;

– Nicusor Gheorghe a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare;

– Adriana Botorogeanu a fost condamnata la o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare;

– Anisa Niculina Stoica a fost condamnata la un de inchisoare cu suspendare.
 
Va amintim ca decizia magistratilor instantei supreme nu este definitiva, fiind judecata doar in completul de trei judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
 
Post-ul Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni cu executare apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: