LANSAREA ALBUMULUI POVESTEA PALATELOR ORADENE, Volumul al-II-lea

Marti, 10 Decembrie 2019

LANSAREA ALBUMULUI POVESTEA PALATELOR ORADENE, Volumul al-II-lea
Oradea Heritage ii invita miercuri, 11 decembrie, ora 17:00,  pe toti cei interesati de istoria palatelor oradene, la cafeneau Ristretto - Piata Unirii, la lansarea celui de-al doilea volum "Povestea Palatelor Oradene".

In cadrul evenimentului  vor fi rasfoite impreuna cu echipa Oradea Heritage povestile palatelor incepute in volumul I. Totodata, doritorii vor putea achizitiona atât primul volum, cât si cel de-al doilea, separat sau la pachet.

„Povestea Palatelor Oradene" a pornit de la datoria pe care o avem fata de trecutul orasului, incarcat de istorie, de a-i face cunoscuta cultura deosebita. Impodobita cu bijuterii arhitecturale, la fiecare pas, aceasta poveste nu putea fi cuprinsa intr-un singur volum. Asadar, ea este continuata in capitolele din cel de-al doilea volum .

Oradea s-a reinventat prin restaurarea cladirilor-monument, astazi având parca imaginea unui oras nou construit. Arhitecti si ingineri ai trecutului au facut posibila aceasta renastere prin constructiile impresionante pe care au reusit sa le ridice intr-o perioada careia ii lipsea tehnologia din prezent. Grija si meticulozitatea acordata detaliilor au facut ca orasul care s-a dezvoltat de-o parte si de alta a Crisului Repede sa poata sa isi spuna si singur povestea.

Multitudinea imaginilor care se regasesc in acest nou volum si interventiile scurte prin care sunt punctate detalii istorice importante au scopul de a-i ajuta pe toti cei interesati sa se transpuna in epoca vremii, simtind atmosfera Oradiei de altadata.

Oradea Heritage reprezinta o colectie de monumente si cladiri de patrimoniu, care readuce lumii si noilor generatii frumusetea orasului, prin renasterea palatelor de altadata, asociata cu bucuria si incântarea celor care le privesc, an de an.

Oradea Heritage este numele sub care Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice din Judetul Bihor se prezinta ca entitate ce are ca scop realizarea activitatilor de administrare, inventariere si conservare a elementelor patrimoniului cultural, arhitectural si de interes public.

Intrarea  este libera. 

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: