IZOLARE VOLUNTARA LA ADAPOSTUL DE NOAPTE

Joi, 02 Aprilie 2020

IZOLARE VOLUNTARA LA ADAPOSTUL DE NOAPTE
In contextul situatiei generate de pandemia de Coronavirus - COVID19, un punct extrem de vulnerabil este Adapostul de Noapte, unde sunt cazate persoanele fara adapost, care reprezinta vectorii principali de transmitere a tuturor infectiilor, riscul de contaminare fiind major.

Pentru asigurarea si mentinerea starii de siguranta sociala, respectarea ordonantelor militare in vigoare, precum si a recomandarilor privind prevenirea si managementul situatiei generate de pandemia de Covid - 19 in serviciile sociale, am luat masura izolarii oamenilor fara adapost in incinta Adapostului de Noapte.

Directia de Asistenta Sociala Oradea prin coordonatorul adapostului, Cosmin Galea, asistent social cu o experienta in servicii sociale de mai bine de 10 ani, ia toate masurile necesare privind asigurarea necesitatilor zilnice, interventii suport si consiliere sociala beneficiarilor adapostului.

Saptamânal, medicii din Cabinetele Medicale Scolare din cadrul DAS Oradea se deplaseaza la adapost, ii consulta in vederea depistarii eventualelor probleme de sanatate si in cazul depistarii acestora le sunt prescrise schemele de tratament si medicamentele necesare.

Medicii acorda fiecarei persoane cazate in adapost consultatii medicale si le raspund tuturor intrebarilor care ii ingrijoreaza, explicându-le necesitatea, mai ales in aceasta perioada, a respectarii unei igiene corporale corecte si riscurile la care se expun nerespectând-o.

Se restrictioneaza iesirea din adapost a beneficiarilor care nu au loc de munca, cu exceptia anumitor situatii speciale si numai cu acordul coordonatorului adapostului, iar cei care au loc de munca vor fi cazati separat fata de cei izolati.

Multumim colegilor care lucreaza cu oamenii strazii, aceasta munca fiind una nu tocmai usoara, mai ales in aceasta perioada.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: