Inspectia Judiciara a cerut monitorizarea periodica a DNA

Miercuri, 13 Iunie 2018

Inspectia Judiciara a cerut Directiei Nationale Anticoruptie o monitorizare si o informare semestriala privind dosarele mai vechi de un an. O echipa a Inspectiei Judiciare a efectuat, in perioada 16-20 aprilie, un control la Directia Nationala Anticoruptie, cu rolul de a verifica modul in care au fost remediate deficientele constatate la nivelul Sectiei de combatere […]
Post-ul Inspectia Judiciara a cerut monitorizarea periodica a DNA apare prima data in Stiri Oradea.
 Inspectia Judiciara a cerut Directiei Nationale Anticoruptie o monitorizare si o informare semestriala privind dosarele mai vechi de un an.
O echipa a Inspectiei Judiciare a efectuat, in perioada 16-20 aprilie, un control la Directia Nationala Anticoruptie, cu rolul de a verifica modul in care au fost remediate deficientele constatate la nivelul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, ca urmare a verficarilor efectuate cu ocazia controlului de fond din anul 2017.
Concluziile controlului efectuat arata ca, chiar daca numarul dosarelor a scazut in mai bine de jumatate an, se va avea in vedere o monitorizare semestriala a activitatii DNA pe dosarele care sunt mai vechi de un an de zile.
In concluziile raportului, se arata ca, ,,in ceea ce priveste situatia dosarelor mai vechi de un an de la prima sesizare, se retine ca numarul acestei categorii se dosare a scazut, de sla 724 la data de 25 august 2017, la 547 la data de 11 mai 2018".
Totodata, au fost verificate si dosarele fostilor procurorilor Mihaiela Iorga si Doru Tulus.
 
Propunerea Inspectiei Judiciare ca urmare a controlului este monitorizarea in continuare a cauzelor vechi.
,,Monitorizarea cauzelor mai vechi de 1 an de la prima sesizare la nivelul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie. Verificarile vor fi efectuate de catre procurori anume desemnati din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, semestrial, informarea intocmita ca urmare a verificarilor urmand a fi transmisa Inspectiei Judiciare" se arata in propunerea Inspectiei Judiciare.
Post-ul Inspectia Judiciara a cerut monitorizarea periodica a DNA apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: