Incepand de sambata, se restrictioneaza circulatia auto in centru

Joi, 22 Iunie 2017

Incepand de sambata, se restrictioneaza circulatia auto in centru
Comisia de circulatie din cadrul Primariei Oradea a aprobat inchiderea circulatiei rutiere in Piata Unirii incepând din data de 24 iunie, in fiecare weekend, de sâmbata dimineata pâna duminica noaptea. Masura vine in urma intentiei municipalitatii de a se restrictiona complet circulatia auto in zona centrala, acest lucru realizându-se treptat, pe masura ce se vor crea conditii pentru rute alternative, precum si parcari noi in zona centrala.

Astfel, intr-o prima etapa, in fiecare sfârsit de saptamâna, sâmbata si duminica, in intervalul orar 10.00 (sâmbata) si 22.00 (duminica), in centru va fi permisa doar circulatia taxiurilor si autobuzelor, urmând ca ulterior incheierii lucrarilor la parcarea subterana de pe strada Independentei si darea acesteia in folosinta, circulatia spre centru sa fie complet inchisa.

Legat de aceasta masura, viceprimarul Florin Birta a mentionat: "Luam aceasta masura pentru a crea un acces cât mai facil pietonilor in Piata Unirii, pentru a crea un mediu cât mai prietenos cu pietonii, mai ales ca in ultima perioada tot mai multi turisti vin in zona centrala. Pe viitor, când se va finaliza parcarea subterana de pe strada Independentei si Podul Centenarului, pentru ca soferii sa poata circula si parca in conditii bune, circulatia in Piata Unirii se va inchide total." 

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: