Incendierea resturilor vegetale in scopul igenizarii terenurilor este interzisa, daca nu se respecta prevederile legale

Miercuri, 21 Martie 2018

Incendierea resturilor vegetale in scopul igenizarii terenurilor este interzisa, daca nu se respecta prevederile legale
Primaria Municipiului Oradea informeaza proprietarii de terenuri, persoane fizice si/sau juridice ca incendierea resturilor vegetale in scopul igenizarii terenurilor este interzisa, daca nu se respecta prevederile legale.

In scopul prevenirii aparitiei unor incidente rezultate in urma incendierii miristilor, a vegetatiei uscate sau a resturilor vegetale, Primaria Oradea aduce la cunostinta  persoanelor fizice si juridice faptul ca potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 195/2005 privind protectia mediului, aprobata prin Legea 265/2006 cu modificarile si completari sale, art. 94 (1), litera n: protectia mediului constituie o obligatie a tuturor persoanelor fizice si juridice, iar miristile, stuful, tufarisurile sau vegetatia ierboasa nu se ard fara acceptul autoritatii competente pentru protectia mediului si fara informarea in prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situatii de urgenta.

In vederea realizarii igienizarii terenurilor prin ardere, persoanele fizice si juridice au obligatia de a solicita si obtine, de la autoritatile competente, urmatoarele documente: accept de la Agentia pentru Protectia Mediului Bihor si permis de lucru cu focul de la Primaria municipiului Oradea.

Pentru solicitarea acceptului de ardere a miristilor sau a vegetatiei uscate se vor depune la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Bihor urmatoarele documente:

 - Avizul Directiei Fitosanitare care sa specifice clar ca se impune incendierea sau arderea;         

- Adresa de notificare catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta - Crisana;

- Adresa de notificare catre Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Bihor.

Obtinerea permisului de lucru cu focul se face dupa ce proprietarul terenului a primit acceptul de la Agentia pentru Protectia Mediului Bihor. 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: