Gratuitati pentru turistii care viziteaza Oradea

Marti, 18 Mai 2021

Gratuitati pentru turistii care viziteaza Oradea
Pentru al doilea an consecutiv, Oradea isi va intâmpina turistii cu o serie de beneficii si gratuitati. Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primariei Oradea si in parteneriat cu OTL, cu institutiile muzeale din oras dar si cu unitatile din industria ospitalitatii, reia campania de gratuitati pentru cei care viziteaza Oradea, incepând cu data de 4 mai 2021.

Prin intermediul campaniei, turistii care vor fi cazati la una dintre unitatile de cazare clasificate din Oradea, pentru minimum 2 nopti consecutive, se vor putea bucura si anul acesta de urmatoarele beneficii:

1.         Acces gratuit la toate sectiile muzeale care apartin de Muzeul Tarii Crisurilor, Muzeul Orasului Oradea - Complex cultural, precum si la obiectivele turistice din administrarea Oradea Heritage: Muzeul Orasului Oradea - Cetatea Oradea; Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea; Memorialul „Rezistenta si Represiune in Bihor"; Sinagoga Neologa Sion; Muzeul Art Nouveau din Casa Darvas La-Roche; Muzeul Tarii Crisurilor; Muzeul Memorial Aurel Lazar; Muzeul Memorial Ady Endre; Muzeul Memorial Iosif Vulcan.Le multumim echipelor de la Muzeul orasului Oradea - complex cultural, Muzeul Tarii Crisurilor - complex muzeal si Oradea Heritage pentru continuarea acestui parteneriat.

2.         Transport gratuit pentru 24 de ore in intreaga retea de transport public (OTL).

Inregistrarea participantilor, generarea codurilor de gratuitati si comunicarea directa intre unitatile HoReCa, muzee si serverele OTL, se va face prin intermediul aplicatiei online - oradealifenouveau.ro. Aceasta a fost creata de Visit Oradea in parteneriat cu Oradea Tech Hub si poate fi folosita de toate unitatile de cazare din oras. Multumim echipei Tech Hub pentru profesionalism si pentru dezvoltarea si actualizarea aplicatiei pro bono.

Unitatile de cazare pot integra aceste gratuitati in campanii proprii de promovare si de vânzare, in pachete cu cazare si alte beneficii, pentru a aduce valoare extra serviciilor oferite. Turistii pot beneficia de aceste gratuitati doar daca vor fi inregistrati in aplicatia oradealifenouveau.ro de catre personalul hotelier.

3. Anul acesta, turistii vor beneficia si de reduceri atractive la cafenelele si restaurantele care au raspuns propunerii de colaborare facute de Visit Oradea.

Cum functioneaza aplicatia oradealifenouveau.ro?

Aplicatia oradealifenouveau.ro ofera conectivitate directa intre unitatile de cazare, muzee si serverele OTL. Aceasta a fost gândita pentru a asigura o comunicare eficienta intre furnizorii de servicii pentru turisti, fara ca turistii sa interactioneze cu aplicatia.

1.    Unitatile de cazare vor inregistra turistii care doresc sa se bucure de aceste gratuitati, in aplicatie.

2.    Odata ce turistul este inregistrat, acesta va primi un mesaj automat prin email, mesaj care contine codul unic + un QR Code pentru gratuitati si pe care turistul il poate primi tiparit, la cerere, de la unitatea de cazare. In baza acestui cod, turistul va avea acces la cele 3 categorii de beneficii ale campaniei.

a)    Pentru a beneficia de acces gratuit la muzee, turistul va prezenta codul de acces primit prin e-mail. Personalul de la muzee va verifica in aplicatia oradealifenouveau.ro valabilitatea codului prezentat de turist la intrare. Un cod poate fi folosit o singura data si nu poate fi transferat, acesta fiind nominal.

b)    In ceea ce priveste gratuitatea de 24 de ore pentru reteaua de transport public din Oradea, turistul va beneficia de ea activând-o printr-un SMS trimis la un numar special OTL. Controlorii OTL vor putea vedea, in caz de verificare, valabilitatea codul unic prezentat de turist.

c)    Pentru a beneficia de diversele reduceri la restaurantele si cafenelele participante, turistul va prezenta codul de acces QR primit prin e-mail. Personalul va verifica in aplicatia oradealifenouveau.ro valabilitatea codului prezentat de turist la intrare. Un cod poate fi folosit o singura data si nu poate fi transferat, acesta fiind nominal.

Mai mult de atât, aplicatia ofera tuturor utilizatorilor (muzee, unitati de cazare, restaurante, cafenele sau administrator - Visit Oradea) - posibilitatea de a realiza statistici privind numarul de turisti care au apelat la gratuitati, tara sau orasul de provenienta, sectiile muzeale cele mai vizitate. Aplicatia este gratuita si respecta normele GDPR in vigoare.

Conditii obligatorii pentru obtinerea gratuitatilor

1.    Sedere de minim doua nopti consecutive (nu se iau in considerare nopti cumulate din perioade diferite, ale aceluiasi turist).

2.    Sedere la una dintre unitatile de cazare clasificate din Oradea, partenere ale Visit Oradea in acest proiect (care au semnat protocolul de colaborare cu APTOR).

3.    Beneficiul este oferit pentru fiecare turist in parte, asadar daca intr-o camera este cazata o familie cu un copil, toti cei trei se vor bucura de beneficii.

Perioada campaniei: 05.05.2021 - 31.12.2021.

Detalii pe www.visitoradea.com/ro/blog/oradea-cu-drag.

Pâna la acest moment, 12 (doisprezece) din cele 32 de unitati de cazare clasificate din Oradea si-au manifestat interesul pentru a lua parte la aceasta campanie, respectiv 9 restaurante/cafenele. Prin urmare, ii invitam si pe reprezentantii celorlalte unitati care doresc sa se inscrie in proiect, sa ne contacteze pe adresa de email: office@visitoradea.com.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: