A fost lansata procedura de achizitie pentru doua proiecte de valorificare a energiei geotermale in municipiul Oradea

Luni, 17 Mai 2021

A fost lansata procedura de achizitie pentru doua proiecte de valorificare a energiei geotermale in municipiul Oradea
In cursul saptamânii trecute s-au publicat pe SEAP doua anunturi de participare importante pentru municipiul Oradea.

Anuntul cu nr. CN1030428 din 23.04.2021 privind achizitia proiectarii si executia lucrarilor pentru obiectivul de investitii „Valorificarea energiei geotermale in asociatie cu pompe de caldura, pentru producerea agentului termic pentru incalzire si apa calda in cartierul Nufarul I - Oradea" are ca data limita de depunere a ofertelor in SICAP 31.05.2021, ora 15:00.

Informatii suplimentare pot fi obtinute accesând site-ul www.e-licitatie.ro - anunt de participare nr. CN1030428 din 23.04.2021.

Valoarea totala estimata este de 78.288.555,76 lei fara TVA, criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-pret, iar durata contractului este de 60 luni.

Scopul proiectului este cresterea utilizarii resurselor locale de energie regenerabila geotermala pentru prepararea agentului termic de incalzire si apa calda de consum precum si realizarea de noi capacitati de productie a energiei termice in sistemul de termoficare centralizat SACET Oradea, cu energie geotermala  provenita de la forajele de adâncime din cartierul Nufarul. Elementul de noutate din SF este dat de utilizarea pompelor de caldura, care permit recuperarea unei calduri suplimentare din apa geotermala.

Beneficiarii directi ai investitiei sunt cei aproximativ 13.625 locuitori ai cartierului Nufarul I, respectiv 6.217 apartamente, institutii publice si agenti economici care au spatii comerciale la parterul blocurilor din cartier.

In ceea ce priveste celalalt anunt, cu numarul CN1030427/23.04.2021, acesta se refera la proiectarea si executia lucrarilor in cadrul  obiectivului de investitii „Valorificarea energiei geotermale in asociere cu agent termic primar, pentru producerea agentului termic pentru incalzire si apa calda in zona salii polivalente".

Data limita de depunere a ofertelor in SICAP este 31.05.2021, ora 15:00.

Informatii suplimentare pot fi obtinute accesând site-ul www.e-licitatie.ro - anunt de participare nr. CN1030427/23.04.2021.

Valoarea totala estimata este de 14.224.618,63 lei fara TVA, criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-pret, iar durata contractului este de 20 luni.

Reamintim ca in cursul anului trecut, Primaria Oradea a obtinut finantare nerambursabila in cadrul „Programului pentru energie in România", prin intermediul Mecanismului Financiar al SEE si Norvegia 2014-2021 pentru proiectul „Valorificarea energiei geotermale in asociere cu agent termic primar, pentru producerea agentului termic pentru incalzire si apa calda in zona salii polivalente".

Obiectivul principal al proiectului consta in utilizarea energiei regenerabile din apa geotermala pentru prepararea agentului termic de incalzire si apa calda de consum pentru consumatorii de energie termica din zona noii Salii Polivalente, inclusiv la Sala Polivalenta, precum si a noului cartier de blocuri de pe str. Ceyrat si a celor de pe str. Atelierelor.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: