Expozitie "Renastere prin restaurare" la Cetate

Duminica 16 Iulie 2017

Expozitie
Azi, 7 iulie 2017, incepând cu ora 13:00, Muzeul Cetatii si Orasului Oradea  deschide pentru public expozitia "Renastere prin restaurare".

Expozitia se poate vizita la parterul Palatului Princiar (corpul B) si cuprinde obiecte conservate si restaurate in spatiile dotate in acest scop ale Muzeului.

Publicul va avea ocazia sa vada o parte a activitatii celor trei restauratori, dr. Constantin Costea, Stefan Lipot si dr.chim. Olimpia Muresan, respectiv material arheologic, dar si pictura sau mobilier restaurat. Postere explicative, studii de caz, materiale folosite in interventii, sunt prezentate alaturi de exponate.

Vase din bronz, monede, scut, toate de factura turceasca (secol XVII), lama de sabie, amnare si lacate din fier, vase din ceramica (cahle, tigaie cu trei picioare), corn de bovina prelucrat, fragmente de incaltaminte  (secolele XVI-XVII) pot fi vazute in premiera incepând de azi, in cadrul expozitiei "Renastere prin restaurare".

Expozita va fi deschisa pana la sfârsitul acestui an, programul de vizitare fiind de marti pâna duminica, intre orele 10:00 - 18:00.

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: