Teatru: "Jake si femeile lui"


Miercuri, 30 Jan 2019, ora: 00:00
Oradea, Casa de Cultura a Sindicatelor

Teatru: "Jake si femeile lui"
Jake este scriitorul exemplar - un personaj aproape simbol pentru creatorul consumat de vocatia lui. Artistul care creeaza lumi si devine atat de absorbit de imaginatia lui debordanta incat ajunge sa traiasca rupt intre doua planuri care se confunda intr-o realitate sora cu nebunia. Lumea lui Jake este toata in mintea lui. Intrupeaza cu puterea imaginatiei personaje care pe care le transforma in conlocutori si isi cere lui insusi sfaturi pe care le primeste din gura surorii sale sau a psihoterapeutei. Ce e ciudat si amuzant este ca intreg universul imaginar al lui Jake este populat de femei. Femeile din viata lui. Dialogurile elaborate si foarte verosimile sunt rodul unei creativitati debordante care se materializeaza intrun concret periculos; un dialog cu un caine vorbitor sau un robot posesor de sentimente ar fi fost mai spectaculos, dar cu un pas mai departe de nebunie.

Duiosia acestei povesti cu un scriitor nebun care vorbeste cu femeile din capul lui sta in relatia lui cu fiecare dintre ele. Si nu e greu de inteles ca aceasta nebunie asumata e felul lui de a nu innebuni cu adevarat - creativitatea l-a ajutat sa traiasca dupa ce si-a pierdut sotia. Iar acum se vede din nou in pragul nebuniei, pe punctul de a-si pierde si ce-a de-a doua sotie care vrea sa il paraseasca. Si-atunci face ce stie el mai bine: cere ajutor mintii sale si umple casa cu scenarii si personaje care sa il certe, sa-l motiveze, sa-l sfatuiasca sau pur si simplu sa-l iubeasca.

,,Jake si femeile lui" de la Teatrul Metropolis este o comedie. Nicidecum una spumoasa. Nu promite hohote de ras. Si bine face. Este o comedie unde exista sanse sa plangi. Si sa te iei in serios. Si sa simti macar putin. Si sa te bucuri la teatru altfel decat zgomotos si expansiv: sensibil-reflexiv, cu un ras sincer si o emotie asemenea.

Biletele vor fi disponibile in curand online, pe iabilet.ro si offline, la Casieria Casei de Cultura.Pentru informatii suplimentare:
https://www.iabilet.ro/bilete-jake-si-femeile-lui-stefan-banica-37695/