Stapanul Inelelor, lumea magica a lui Tolkien


Miercuri, 6 Jun 2018, ora: 19:00 - Miercuri, 6 Jun 2018
Oradea, Cetatea Oradea

Stapanul Inelelor, lumea magica a lui Tolkien
J. R.Tolkien merita sa fie considerat un Hesiod al vremurilor noastre pentru capacitatea sa de a crea o cosmogonie extrem de complexa si deosebita. Fascinatia starnita de mituri scoate la iveala faptul ca omul intelege viata prin relatarile frumoase care-i vorbesc despre misterele sufletului. El are nevoie sa-si cunoasca originile proprii si pe cele ale Naturii. Tolkien a cautat printre celti, greci, romani, in radacinile europene, cu mare maiestrie si a oferit acestui dificil, dar interesant secol XX o lume magica in care cineva poate sa fie mai aproape de acele vise ascunse in urma cu mult timp in inima noastra.

Lumea magica a lui Tolkien fascineaza prin complexitatea si profunzimea ei, dar mai ales prin simtul eroic al personajelor care ii dau viata si care au un destin propriu pe care il urmeaza cu multa hotarare si determinare. Pentru Tolkien, Creatia este buna, coruptia instaurandu-se dupa aceea, Raul este fiul trufiei, din care se naste prima corupere a lui Morgoth (primul stapan negru) din invidie fata de Unul.

Din cuprinsul prezentarii:
1) Conceptul despre Bine si Rau
2) Fratia inelului si tentatia puterii
3) Om. Natura. Univers
4) Sensul eroic al vietii

Prelegerea filosofica este organizata de Asociatia Culturala Noua Acropola. Ea va fi sustinuta de Andreea Neacsu, responsabil al Filialei Oradea a Noii Acropole, miercuri, 6 iunie, ora 19:00. Va avea loc la Cetatea Oradea.

Intrarea este libera in limita locurilor disponibile. Rezervari, la telefon 0755 292 542.Pentru informatii suplimentare:
http://www.noua-acropola.ro/