Elon Musk este pe cale sa devina cel mai bogat om din lume

Joi, 22 Martie 2018

Actionarii Tesla au aprobat un pachet de actiuni care l-ar putea propulsa pe Elon Musk pe locul 1 in topul celor mai bogati oameni din lume Pachetul de actiuni ce a fost aprobat este in valoare de 2,5 miliarde de dolari in favoarea CEO-ul Elon Musk, ce va fi acordat insa doar in cazul in […]
Post-ul Elon Musk este pe cale sa devina cel mai bogat om din lume apare prima data in Stiri Oradea.
 Actionarii Tesla au aprobat un pachet de actiuni care l-ar putea propulsa pe Elon Musk pe locul 1 in topul celor mai bogati oameni din lume
Pachetul de actiuni ce a fost aprobat este in valoare de 2,5 miliarde de dolari in favoarea CEO-ul Elon Musk, ce va fi acordat insa doar in cazul in care valoarea companiei va creste de 12 ori in urmatorii zece ani.
In acst moment, Elon Musk detine actiuni in cadrul companiei Tesla in valoare de 12 miliarde de dolari, iar conform noului plan de compensatii, valoarea companiei ar trebui sa creasca la 650 de miliarde de dolari, de la 55 de miliarde de dolari cat este in prezent.
Totusi, acest lucru nu inseamna ca valoarea unei actiuni va creste de 12 ori, pentru ca este posibil sa fie emise altele noi.
Potrivit calculelor, daca valoarea Tesla va creste asa cum se asteapta actionarii, pachetul majoritar detinut de Elon Musk ar putea urca la valoare de 176 de miliarde de doari, unde nu sunt calculate si participarea sa in cadrul SpaceX.
Aceasta crestere l-ar situa fara probleme peste cele 132 de miliarde detinute de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, Elon Musk reusind astfel sa ajunga cel mai bogat om al planetei. Totusi, daca Elon Musk nu isi va atinge tintele propuse, Tesla nu-l va plati.
Noua Tesla Model 3 este o masina-cheie pentru companie, care ar trebui sa transforme Tesla dintr-un producator de nisa intr-un brand de masa, asa este cazul lui Ford sau General Motors.
Pana acum, actiunile Tesla au avut performante foarte bune, crescand cu 778% in ultimii cinci ani.
Post-ul Elon Musk este pe cale sa devina cel mai bogat om din lume apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: