EA a facut marele anunt: gamerii vor putea juca cu echipe romanesti in Fifa 2020!

Marti, 10 Septembrie 2019

Pentru iubitorii de fotbal si pentru cei care iubesc jocurile pe calculator, faptul ca Liga 1 din Romania va fi prezenta in Fifa 2020 este una din cele mai importante vesti ale deceniului. Nu este neaparat o recunoastere a valorii Ligii de fotbal din tara dar este o dovada a faptului ca dragostea romanilor pentru […]
The post EA a facut marele anunt: gamerii vor putea juca cu echipe romanesti in Fifa 2020! appeared first on Presa Oradea.
 Pentru iubitorii de fotbal si pentru cei care iubesc jocurile pe calculator, faptul ca Liga 1 din Romania va fi prezenta in Fifa 2020 este una din cele mai importante vesti ale deceniului. Nu este neaparat o recunoastere a valorii Ligii de fotbal din tara dar este o dovada a faptului ca dragostea romanilor pentru fotbal este rasplatita.
Si pana acum romanii au putut sa joace cu echipe romanesti in editiile trecute ale Fifa. Acestea erau insa facute de pasionati ai jocurilor pe calculator care, pur si simplu, inlocuiau o liga prezenta in joc (cum e cea din Danemarca) cu liga 1 din Romania. Asta presupunea rescrierea tuturor echipelor din Danemarca, tuturor jucatorilor, stemelor, echipamentului, antrenorilor etc., cu insemne romanesti.

La final, in joc nu mai aveai liga din Danemarca, si aveai o liga romaneasca in care se juca dupa sistemul danez. Nu era tocmai bine, dar macar aveai jucatorii romani si puteai face cariera de antrenor cu Viitorul, CFR Cluj, FC FCSB, Dinamo etc.
Merita subliniat, ca asta se intampla pentru ca o mana de oameni, cum sunt tinerii de la GMP Edit Team, isi dedicau cateva luni din viata lor pentru a rescrie campionatul si apoi il distribuiau gratuit, sau cereau o suma modica pentru munca depusa.
Gamerii romani se simteau insa lasati de izbeliste pentru ca mereu se introduceau ligi noi in Fifa, dar cea romaneasca parea mereu ocolita. Era cu atat mai frustrant cu cat o buna parte din Fifa se face la Bucuresti, IT-istii romani fiind printre cei care contribuie direct si substantial la cel mai important simulator de fotbal din lume.

Poate si datorirta lor, in vara s-a anuntat deja ca Liga 1 din Romania va aparea in Fifa (citandu-se surse din interiorul FRF) dar multi gameri erau sceptici pentru ca acest lucru se tot anuntase in anii trecuti, fara o materializare. Totusi, saptamana aceasta a venit anuntul oficial al EA Sports cum ca in jocul care se va lansa la sfarsitul lui septembrie (probabil pe 28) va fi prezenta si Liga 1 din Romania.
Acum, multi dintre gamerii romani vor dori introducerea Ligii 2 in Fifa 2021, asta pentru ca in Liga 2 sunt echipe cu mult peste Academica Clinceni sau Chindia din Liga 1. Vorbim aici despre Rapid, Petrolul, U Cluj, UTA, FC Arges etc. Totusi, prezenta Ligii 1 in Fifa ramane un eveniment de anvergura.


,,Este cel mai important lucru care s-a intamplat in Romania vreodata, sa fim seriosi. Cred ca toti asteptam asta, de cand ne-am apucat de FIFA. In 1999, eram copil, aveam 10 ani, si am stat o zi intreaga sa-mi editez in joc campionatul Romaniei, se putea face asta, acum nu mai e posibil. Totul e licentiat. E ceva cu adevarat senzational"

a spus, pentru Gazeta Sporturilor, Ovidiu ,,Ovvy" Patrascu, campion mondial FIFA.
Ichim Vasilica
The post EA a facut marele anunt: gamerii vor putea juca cu echipe romanesti in Fifa 2020! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: