Conturi blocate si interdictii de calatorie pentru spionii rusi!

Miercuri, 23 Ianuarie 2019

Consiliul European a impus luni, 21 ianuarie 2019, interdictii de calatorie pe teritoriul UE si inghetarea activelor pentru noua persoane si o entitate, pentru utilizarea si proliferarea armelor chimice. Administratia Putin a condamnat decizia UE de a impune sanctiuni, avertizand ca ar putea adopta masuri de retorsiune. Sanctiunile includ doi reprezentanti ai Serviciului de Informatii […]
The post Conturi blocate si interdictii de calatorie pentru spionii rusi! appeared first on Presa Oradea.
 Consiliul European a impus luni, 21 ianuarie 2019, interdictii de calatorie pe teritoriul UE si inghetarea activelor pentru noua persoane si o entitate, pentru utilizarea si proliferarea armelor chimice. Administratia Putin a condamnat decizia UE de a impune sanctiuni, avertizand ca ar putea adopta masuri de retorsiune.
Sanctiunile includ doi reprezentanti ai Serviciului de Informatii al Rusiei (GRU), precum si seful si adjunctul sefului serviciului, responsabili pentru posesia, transportul si folosirea unui agent neurotoxic in orasul britanic Salisbury in data de 4 martie 2018.

De asemenea, o serie de sanctiuni au fost impuse unei entitati siriene responsabile pentru dezvoltarea si productia unor arme chimice, respectiv Centrul Stiintific pentru Studii si Cercetare (SSRC), precum si pentru cinci oficiali sirieni direct implicati in activitatile SSRC. Aceste persoane si entitati au fost primele care s-au aflat pe lista regimului de sanctiuni privind noile arme chimice. SSRC a fost deja inclus pe lista regimului de sanctiuni din Siria.

,,Sanctiunile constau intr-o interdictie de calatorie pe teritoriul UE si inghetarea activelor pentru persoane si entitati. In plus, persoanelor si entitatilor din UE li se interzice sa puna la dispozitia celor inscrisi fonduri.



Aceasta decizie contribuie la eforturile UE de combatere a proliferarii si a utilizarii armelor chimice, lucru care reprezinta o amenintare grava la adresa securitatii internationale"

se precizeaza in comunicat.
Fake news oficial
Previzibil, ca in cazul arestarii ilegale a vaselor Ucrainiene, unde administratia Putin a spus ca se dorea crearea unui conflict care sa-i foloseasca lui Petro Poroshenko pentru a castiga alegerile, in situatia de fata s-a mers pe utilizarea Brexitului.


,,Campania de comunicare lansata de Guvernul britanic in acest caz urmareste, in primul rand, obiective de politica interna. Noile evolutii coincid cu un nou val al crizei Brexit"

a precizat Ministerul rus de Externe.
Uniunea Europeana a adoptat sanctiunile impotriva Rusiei din cauza atacului neurotoxic produs in oraselul britanic Salisbury. Bruxellesul a dispus sanctionarea directorului Serviciului rus de informatii militare (GRU), Igor Kostiukov, a adjunctului acestuia, Vladimir Alekseiev, si a doi presupusi agenti – Aleksandr Petrov si Ruslan Bosirov.
Marea Britanie, Statele Unite si Uniunea Europeana atribuie Rusiei atacul chimic care i-a vizat pe 4 martie 2018 pe fostul agent secret rus Serghei Skripal si pe fiica acestuia in oraselul britanic Salisbury. Zeci de tari au expulzat aproximativ 150 de diplomati rusi in contextul acestei crize, Statele Unite expulzand 60.

In replica, Administratia Vladimir Putin a expulzat acelasi numar de diplomati din tarile respective. Rusia a negat orice implicare in acest incident si a cerut Marii Britanii sa ofere dovezi ca atacul chimic din oraselul Salisbury nu a fost comis de serviciile secrete britanice, avertizand ca, in caz contrar, va considera ca este o agresiune la adresa unor cetateni rusi.
The post Conturi blocate si interdictii de calatorie pentru spionii rusi! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: