Cinci sirieni au fost sprijiniti sa treaca ilegal frontiera de un croat

Joi, 22 Iunie 2017

Politistii de frontiera din Varsand au depistat cinci cetateni sirieni care au incercat sa treaca ilegal frontiera spre Ungaria, fiind ajutati de un cetatean croat. In urma activitatilor intreprinse de politistii de frontiera pentru securizarea frontierei de stat, noaptea trecuta, in jurul orei 01.30, in zona de competenta a S.P.F Varsand, la intrarea in localitatea […]
Post-ul Cinci sirieni au fost sprijiniti sa treaca ilegal frontiera de un croat apare prima data in Stiri Oradea.
 Politistii de frontiera din Varsand au depistat cinci cetateni sirieni care au incercat sa treaca ilegal frontiera spre Ungaria, fiind ajutati de un cetatean croat.
In urma activitatilor intreprinse de politistii de frontiera pentru securizarea frontierei de stat, noaptea trecuta, in jurul orei 01.30, in zona de competenta a S.P.F Varsand, la intrarea in localitatea Pilu, a fost observat un autoturism din care au coborat cinci persoane si care au inceput sa se deplaseze pe jos, peste camp spre linia de frontiera.
Dupa debarcarea pesoanelor, autoturismul si-a schimbat directia de deplasare, indreptandu-se spre localitatea Chisineu Cris. In consecinta, politistii de frontiera au trecut la urmarirea si retinerea atat a mijlocului de transport cat si a celor cinci persoane care se deplasau pe camp, spre linia de frontiera.
,,Soferul impreuna cu cele cinci persoane au fost conduse la sediul SPF Varsand pentru cercetari. Din primele verificari a rezultat ca soferul este cetatean croat Mrla R., in varsta de 25 de ani, iar persoanele retinute pe camp sunt cetateni din Siria, doi barbati si trei femei, cu varste cuprinse intre 17 si 42 de ani" a declarat comisarul-sef Laura Beatrice Bondar.
Sursa foto: politiadefrontiera.ro
,,In cadrul primelor cercetari, cetateanul croat nu a dorit sa faca declaratii, iar cetatenii sirieni au declarat ca doreau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei si au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau vize Schengen" a adaugat comisarul-sef de politie.
In cauza politistii de frontiera aradeni au intocmit cetatenilor sirieni lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar cetateanului croat sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.
Post-ul Cinci sirieni au fost sprijiniti sa treaca ilegal frontiera de un croat apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: