Cinci care alegorice vor putea fi admirate in Piata Unirii, cu ocazia Carnavalului Florilor

Miercuri, 21 August 2019

Cinci care alegorice vor putea fi admirate in Piata Unirii, cu ocazia Carnavalului Florilor
Carnavalul Florilor este un eveniment cu traditie indelungata, pe care Primaria Municipiului Oradea, prin APTOR, il organizeaza in parteneriat cu Primaria orasului Debrecen si compania F?nix (compania care construieste carele alegorice). Aflat la editia cu numarul 14, evenimentul din acest an se va desfasura in totalitate in Piata Unirii, in data de 21 august 2019.

Carnavalul Florilor a inceput marti, 20 august, in orasul Debrecen, unde reprezentantii municipalitatii, Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea si domnul Zatykó Gyula, consilier al primarului municipiului Oradea au participat la spectaculoasa parada a carelor alegorice din Debrecen.

Conform traditiei, evenimentele au inceput la ora 7 dimineata, cu defilarea a 27 de grupuri si formatiuni care au insotit cele 18 care alegorice.

In mod traditional, parada carelor a fost deschisa si in acest an de carul care poarta reprezentarea Coroanei Sfântului Stefan si stema Ungariei, realizate din flori, acesta fiind urmat de carul comun al judetului Bihor-Hajdu Bihar, carul Asociatiei F?nix Debrecen, organizatoarea acestui eveniment, precum si carul comun al celor doua orase Oradea-Debrecen.

Carele alegorice au fost insotite de trupe de dansatori, acrobati si majorete din Ungaria si din tari precum Franta, Italia, Portugalia, Senegal, Rusia, Turcia, Croatia, Indonezia, Bulgaria etc., fiind admirate de mii de spectatori.

In perioada carnavalului, pe lânga parada propriu-zisa au loc numeroase manifestari culturale, artistice si sportive in orasul Debrecen.

Miercuri, 21 august, carele alegorice vor veni la Oradea, insa din cauza lucrarilor de infrastructura ele nu vor putea face turul orasului. Oradenii le vor putea admira de la ora 12 in Piata Unirii, unde vor fi expuse pâna la ora 17:00, când vor porni pe traseul din judetul Bihor. 

In acest an vor fi prezente 5 care alegorice la Oradea: carul comun Oradea-Debrecen, care va reprezenta valorile culturale ale celor doua orase, carul comun al celor doua consilii judetene, care se numeste "Pâinea noastra de toate zilele", carul comun al oraselor Tojama (Japonia) si Debrecen, carul care il simbolizeaza pe regele Sf. Ladislau, care a defilat si cu ocazia vizitei Papale in Miercurea Ciuc, precum si cel realizat de centrul comercial Forum din Debrecen.

Seara zilei de 21 august se va incheia cu un spectacol de gala in Piata Unirii, sustinut de unul dintre cei mai celebri pianisti ai lumii, Havasi Balazs. 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: