Cetatenii au obligatia de a monta numere administrative pe imobilele care le apartin

Joi, 22 Iunie 2017

Cetatenii au obligatia de a monta numere administrative pe imobilele care le apartin
Prin Hotarârea Consiliului Local Oradea nr. 62/26.01.2017, s-a stabilit obligativitatea montarii numerelor administrative pe toate imobilele orasului:

,,Art.2. Numarul administrativ poate fi aplicat sub forma de placuta sau cifre si litere in relief. Dimensiunile, forma geometrica si continutul placutelor, respectiv dimensiunea cifrelor si literelor sunt cele din Anexa 1 la prezenta Hotarâre.

Art.3. Placutele cu numarul administrativ si respectiv cele cu denumirea strazii, care nu sunt deteriorate si corespund din punct de vedere al dimensiunilor, formei si continutului cu modele din Anexa 1 la prezenta hotarâre se mentin pe amplasament.

Art.4. Amplasarea placutelor cu numarul administrativ se va face astfel:

-        in cazul caselor individuale/cuplate si in cazul locuintelor din casele colective - dimensiunile maxime ale placutei vor fi de 20x20 cm, ia ramplasarea, de regula, in dreapta intrarii principale, la o inaltime convenabila: 1,8 - 2 metri de la nivelul trotuarului;

-        in cazul blocurilor de locuinte - deasupra intrarii principale, la fiecare scara, conform anexei;

-        in cazul parcelelor fara costructii - pe unul dintre stâlpii imprejmuirii de la frontul strazii;

-        in cazul apartamentelor, intr-o casa colectiva, numarul apartamentului va fi amplasat pe intrarea principala in apartament.

Va facem cunoscut faptul ca, in situatia in care nu este stabilita nomenclatura stradala corecta pentru imobilul dvs., afisarea numarului administrativ se va face in urma solicitarii de catre persoanele interesate a unui certificat de nomenclatura stradala, care se va emite in regim de urgenta (max. 2 zile) de catre Primaria Oradea. Pentru aceasta cetatenii trebuie sa depuna o cerere, insotita de urmatoarele documente:

-        Copia actului de identitate sau a CUI-ului in cazul agentilor economici;

-        Copie dupa extrasul de Carte Funciara; in cazul blocurilor de locuinte este necesara Coala Funciara Colectiva a blocului;

-        Plan de amplasament, topografic sau cadastral; acest act nu este necesar pentru blocurile de locuinte;

-        Dovada achitarii taxei de 10 lei.

In aceasta perioada, Politia Locala ii va instiinta prin posta pe cei care nu au numere administrative privind obligatia de a le monta pâna la data de 31 iulie. In situatia in care nu se respecta aceasta obligativitate, incepând cu luna august 2017 se vor face verificari de catre Politia Locala, urmând sa se aplice sanctiuni contraventionale, cu valori cuprinse intre 100 de lei pentru apartamente si pâna la 400 de lei pentru cladirile colective.

Aceasta decizie a Consiliului Local a fost luata in vederea identificarii cu usurinta a imobilelor, prioritate necesara in actiunile de salvare a vietii oamenilor aflati in situatii de urgenta, de catre echipaje ale ambulantei, SMURD, pompieri etc.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: